Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Mănescu recunoaște și spune cum a ajuns ministru de Externe: 'Probabil că relațiile pe care am reușit să le stabilesc i-au convins'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu Ramona Mănescu

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat că vrea să demonstreze că o femeie se poate ridica la înălțimea funcției pe care o deține. Ea a precizat și cum a ajuns să fie prima femeie care conduce MAE.

„Sunt cu atât mai bucuroasă de această numire, dar mai ales mă simt foarte, foarte responsabilă de poziția pe care o am, pentru că îmi dau seamă pe lângă faptul că sunt primul ministru al Afacerilor Externe în România, vin după nume grele și vreau să demonstrez că și o femeie se poate ridica la înălțimea funcției pe care o deține”, a afirmat Ramona Mănescu, joi, la Antena 3.

Citește și: Ultimă oră! Rareș Bogdan îl desființează pe Eugen Teodorovici: Ce nerușinare!

Întrebată cum de după 12 ani în care a fost europarlamentar acum a ajuns ministru de Externe, Ramona Mănescu a răspuns: „Cred că a fost și un context care a favorizat numirea mea la acest minister, dar în afară de aceasta, cred că colegii mei din ALDE și coaliție mă cunosc foarte bine, cunosc parcursul meu și profesional și politic și parcursul meu s-a axat pe relații internaționale, diplomație. Probabil că relațiile pe care am reușit să le stabilesc din aceste poziții, și experiența pe care am acumulat-o, i-au convins pe colegii mei că sunt potrivită pe această poziție. Sper să reușim să aducem în politica externă românească o poziție de negociere activă, pentru eu cred în asta și în politica externă pro-activă, și în faptul că România fiind un partener loial în cadrul UE și NATO merită pe deplin să își satisfacă dorințele, cerințele care i se cuvin”.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga, numit la portofoliul Interne, și Mihai Fifor, vicepremier pentru parteneriate strategice, au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni. Decretele pentru numirea celor doi au fost semnate de șeful statului în aceeași zi.

Citește și: Totul s-a aflat! Cine e femeia-jandarm care i-a dat cu spray direct în față suspectului de pedofilie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.