Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gâlceavă între armata rusă și musulmanii ceceni. Ramzan Kadîrov apără soldații bărboși

reutersmedia.net
ceceni

Liderul cecen Ramzan Kadîrov critică interdicția de a purta barbă impusă de armata rusă soldaților care luptă în Ucraina, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat agenției RBC, un general (r) rus, acum parlamentar, Viktor Sobolev, a spus miercuri că interdicția de a purta barbă și interdicția de a deține pe front telefoane personale reprezintă „o parte elementară a disciplinei militare”.

Bărbosul Kadîrov, aliat al Moscovei în războiul din Ucraina și care a criticat în dese rânduri activitatea armatei ruse, a scris pe Telegram: 'Se pare că generalul Sobolev are mult timp liber, din moment ce nu are altceva de făcut decât să recitează codul militar de conduită”. El a adăugat că afirmațiile lui Sobolev reprezintă „o provocare clară” față de soldații de confesiune musulmană care poartă barbă din obligație religioasă.

Șeful Republicii Cecene și-a apărat astfel soldații majoritar musulmani care luptă în Ucraina.

Kadîrov i-a scris apoi lui președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, cerându-i să-i trimită pe front pe cei care susțin interzicerea bărbii la militari.

„Dragă Viaceslav Volodin, te rog, nu prin calitatea funcției, ci din prietenie: trimite-i pe gardienii regulamentelor în prima linie”, a scris el pe Telegram, conform lenta.ru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.