Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipocrizia lui Ramzan Kadîrov: deplânge soarta armăsarului său furat, dar nu dă doi bani pe soldații pe care îi ucide

Reuters
Ramzan Kadîrov

Liderul cecen Ramzan Kadîrov se arată „îngrijorat” de soarta calului său Zazou, care a fost furat de persoane necunoscute. Kadîrov nu crede în coincidențe și susține că „un animal frumos și nobil suferă”.

  • Context: Vă reamintim că armăsarul Zazou, calului lui Ramzan Kadîrov, a fost furat din Cehia. Informația a fost confirmată marți de către Poliția din Cehia. Zazou, în vârstă de 16 ani, împreună cu alți cai, făcea parte din bunurile înghețate de Republica Cehă în cadrul sancțiunilor internaționale împotriva președintelui cecen Ramzan Kadîrov.

„În 2014, Zazu al meu a fost prima victimă a sancțiunilor care ne-au vizat pe mine, familia mea și echipa. Calul de rasă a încasat această primă lovitură odioasă din partea Occidentului democratic. Când te gândești, să pui un cal pe lista de sancțiuni... Astăzi se pare că Zazu a fost furat de persoane necunoscute. Cum este posibil așa ceva? A fost ținut la vreo fermă din pădure ca să-l poată lua atât de ușor? Unde sunt paznicii? Unde sunt vitejii polițiști cu metodele lor de căutare eficiente și avansate în mod democratic? În republica noastră, poți să-ți lași mașina descoperită peste noapte, dar aici, cineva ia un cal autorizat din padoc și gardienii legii și ai ordinii află despre asta doar câteva zile mai târziu”, a spus Ramzan Kadîrov, pe canalul său de Telegram.

„Dacă cineva îi află prețul real, se va încălzi la mâini”

„Și, apropo, vă rog să nu-mi denigrați calul. Presa, potrivit autorităților, a estimat valoarea la 18.000 de dolari. Sunt sigur că este o subestimare artificială legată de unele mașinațiuni financiare ale celor responsabili de întreținerea și îngrijirea lui, numai că un Zazu pur-sânge nu valorează mai puțin de 10 milioane de dolari. Acum, dacă cineva îi află prețul real, se va încălzi la mâini. Una peste alta, eu nu cred în accidente. Hoții de cai sunt unici: suficient de proști pentru a fura un cal sancționat și suficient de vicleni pentru a nu fi găsiți de poliție. Eu nu cred în așa ceva. Este păcat că un animal frumos și nobil suferă. Îmi fac griji că Zazu ar putea cădea pe mâini greșite”, a concluzionat liderul cecen.

De oameni nu prea are milă

Mesajul lui Ramzan Kadîrov e în contradicție totală cu acțiunile pe care le întreprinde în războiul din Ucraina. Trupele lui Kadîrov au contribuit la uciderea a sute de civili în Bucea, în alte suburbii ale capitalei Kiev și în zone ocupate, potrivit supraviețuitorilor, poliției, oficialităților și ong-urilor. „Vecinului meu i s-a luat bicicleta și s-a dus la ruși să o ceară înapoi. Un cecen cu barbă l-a ucis pe loc doar pentru că a deschis gura”, a declarat pentru Al Jazeera un locuitor al unuia dintre satele de lângă Kiev.

Liderul cecen se laudă cu prietenia personală cu Putin, mustrează miniștrii federali și oficialii de rang înalt – forțându-i adesea să-și ceară scuze în fața camerei și are o părere despre aproape orice este legat de islam în Rusia.

Fiul unui cleric musulman sufit care s-a alăturat separatiștilor ceceni în anii 1990 și a declarat „jihad” asupra Moscovei, s-a lăudat că a ucis primul soldat rus la vârsta de 16 ani.

Apoi, tatăl său, Ahmat Kadîrov, a trecut de partea cealaltă și s-a aliat cu Rusia în timpul celui de-al doilea război cecen care a început în 1999 și l-a propulsat la președinție pe noul prim-ministru Vladimir Putin.

Soarta armăsarului Zazou

Zazou, în vârstă de 16 ani, împreună cu alți cai, făcea parte din bunurile înghețate de Republica Cehă în cadrul sancțiunilor internaționale împotriva președintelui cecen Ramzan Kadîrov. Kadîrov l-a cumpărat în primăvara anului 2012 de la grajdul german WH Sport International cu scopul de a reuși în cea mai bogată cursă din lume de la acea vreme, Cupa Mondială din Dubai, unde Zazou a terminat pe locul cinci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.