Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Randamentul titlurilor de stat americane cu maturitate la 10 ani a atins un minim istoric, de 0,318%

Wall-Street.ro
obligatiuni bani

Randamentul titlurilor de stat americane cu maturitate la 10 ani a atins, luni, un minim istoric, de 0,318%, în condițiile în care investitorii caută plasamente sigure, transmite CNBC, potrivit MEDIAFAX.

Considerate drept cea mai sigură investiţie din lume, obligațiile suverane americane pe 10 ani se tranzacţionau pe piaţa secundară la 1,5%, la mijlocul lunii februarie.

Citește și: Atac la Guvern și Parlament! Liderul noii forțe politice pune o întrebare-cheie

Tot luni, randamentul obligaţiunilor pe 30 de ani a atins un nou minim, coborând sub pragul de 1%, pentru prima dată în istorie.

Temerile privind o recesiune globală, amplificate de răspândirea coronavirusului, au condus în prima zi a săptămânii la scăderea cu peste 7% a indicilor bursieri din SUA, încă de la debutul tranzacționării.

Indicele Dow Jones se tranzacţiona în scădere cu peste 2.000 de puncte, sau 7,3%, la doar 15 minute după deschiderea şedinţei bursiere, referinţa S&P 500 a scăzut cu 7%, iar coşul de acţiuni al sectorului tehnologic american, Nasdaq Composite, marca o pierdere de 6,9%. Tranzacţionarea a fost suspendată timp de 15 minute şi reluată ulterior după ce un soft menit să oprească prăbuşirea preţurilor s-a activat.

Citește și: Acuze dure! Farmaciile fac speculă cu măști! Prețurile au explodat, odată cu răspândirea coronavirusului

Evoluţia de la New York urmează trendul inițiat de bursele asiatice şi europene, care au consemnat scăderi importante la începutul săptămânii.

Preţul petrolului a consemnat o scădere istorică în noaptea de duminică spre luni, după ce Arabia Saudită și Rusia nu au reuşit să cadă de acord, vineri, asupra reducerii producţiei de țiței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.