Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răpirea judecătorului ucrainean la Chișinău. Avocat: E o tăcere totală

Publika TV
Mykola Ceaus

La mai bine de trei săptămâni de la presupusa răpire a fostului judecător ucrainean Mykola Ceaus apar tot mai multe întrebări despre acest caz.

Avocaţii acestuia s-au adresat instituţiilor de drept de la Kiev şi au cerut iniţierea unui proces penal, transmite  Publika.md.

Despre asta a declarat unul dintre apărători lui Ceaus, Olexandr Vişniovi, în cadrul unui interviu, oferit în exclusivitate pentru CANAL 5.

Avocatul mai spune că în timp ce Biroul Naţional Anticorupţie al Ucrainei a comunicat că nu l-a reţinut şi nu l-a interogat pe Ceaus, restul instituţiilor statului nu ştiu nimic nici până acum despre locul aflării fostului magistrat.

OLEXANDR VIŞNIOVII, avocatul lui Mykola Ceaus: "Ne-am adresat tuturor structurilor de stat şi de drept, Biroului de Investigaţii. Am solicitat iniţierea investigaţiilor penale pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, ne-am adresat Poliţiei de Frontieră pentru a obţine informaţii oficiale, dacă Ceaus a traversat sau nu frontieră. Din partea structurilor de drept din Ucraina este o tăcere totală."

Fostul judecător ucrainean ar fi fost răpit din curtea unui bloc din Chişinău, în data de 3 aprilie. În spațiul public au apărut informaţii că ar fi implicat un atașat militar al Ambasadei Ucrainei care l-ar fi scos pe Ceaus din țara noastră în portbagajul unei mașini cu numere diplomatice.

Ambasada ne-a declarat că partea ucraineană este convinsă că acest caz este utilizat de unele forţe cu scopul de a înrăutăţi relaţiile dintre Chişinău şi Kiev, fără a preciza la cine anume face referire. Între timp, a fost reţinut un suspect. Ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne a declarat recent însă că în această crimă au fost implicaţi cetăţeni străini care au fugit din Moldova pe la frontiera cu Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.