Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport: 46% dintre adulţii din Italia şi 26% dintre copiii din această ţară sunt supraponderali sau obezi

arkansasonline.com
obezitate gras supraponderal

Aproximativ 46% dintre adulţii din Italia şi 26% dintre copiii din această ţară sunt supraponderali sau obezi, conform unui raport recent, publicat marţi, transmite ANSA.

Peste 23 de milioane de adulţi din Italia şi 2,2 milioane de copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între trei şi 17 ani sunt obezi sau supraponderali, se arată în cel de-al patrulea Barometru asupra obezităţii din Italia care face referire la anul 2021 şi a fost elaborat de Fundaţia IBDO în colaborare cu Institutul naţional de statistică din Italia (ISTAT), Coresearch şi Bhave, cu ajutorul necondiţionat al companiei Novo Nordisk, porivit ANSA.

Un alt aspect îngrijorător este acela că numeroase persoane supraponderale sau obeze - 11,1% dintre adulţii obezi şi 54,6% dintre adulţii supraponderali - cred că au o greutate normală. De asemenea, 40,3% dintre părinţii unor astfel de copii consideră că aceştia au o greutate normală, potrivit Agerpres.

Se remarcă diferenţe în funcţie de gen - 11,1% dintre femei şi 12,9% dintre bărbaţi sunt obezi; în cazul copiilor şi adolescenţilor 23,2% sunt de sex feminin, iar 29,2% de sex masculin.

De asemenea, există diferenţe teritoriale - 31,9% dintre tinerii din sud sunt supraponderali faţă de 18,9% în nord-vest, 22,1% în nord-est şi 22% în centrul Italiei.

Aceste diferenţe teritoriale sunt confirmate la adulţi, rata obezităţii variind de la 14% în sud la 12,2% în nord-est şi 10,5% în nord-vest şi centru.

Ignorarea greutăţii în exces duce la complicaţii precum tulburări de sănătate mintală, afecţiuni cardiace, diabet de tip 2, unele tumori şi probleme la nivelul scheletului şi articulaţiilor, se menţionează în raport.

"Se estimează că această boală (obezitatea - n.a.) cauzează 58% dintre cazurile de diabet de tip 2, 21% dintre cazurile de boală cardiacă ischemică şi până la 42% dintre unele tumori, ca şi circa 57.000 de decese anual doar în ţara noastră", a declarat Paolo Sbraccia, vicepreşedintele Fundaţiei IBDO şi lector în medicină la Universitatea Tor Vergata din Roma.

Preşedintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro, a declarat că obezitatea se află în spatele a 10% dintre decesele înregistrate anual în Italia.

Raportul precizează că obezitatea a costat Italia aproximativ 13,3 miliarde de euro în 2020, notează ANSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.