Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA Raport al Corpului de control l-a făcut pe directorul Romgaz să denunţe achiziţia terenului de la afaceristul local - Nu s-a negociat în interesul Romgaz

DNA

Procurorii DNA arată în referatul cu propunerea arestării preventive a omului de afaceri local ridicat în flagrant delict când încerca mituirea unui director din compania Romgaz, că nu se făcuse nicio negociere la momentul cumpărării terenurilor de către companie de la societatea celui reţinut.

Mai precis, directorul ar fi declarata la DNA că există un raport al Corpului de Control cu rezultatele verificării acestei tranzacţii ce arată că nu s-au respectat interesele companiei Romgaz la momentul negocierii.

Citeşte şi: Directorul Romgaz ar fi avut suspinciuni privind terenul tranzacţionat de la omul de afaceri - A oprit plăţile, moment în care a survenit mita - surse

"Ulterior, martorul denunţător ( ) arată că a dispus o verificare a tranzacţiei menţionată de către membrii corpului de control al ( ), la ( ), pentru a se proceda la verificarea realităţii valorii preţului/mp aferent achiziţionării acestui teren, în suprafaţă totală de 17.174 mp;

analiza şi verificare a modului de respectare a procedurii de achiziţie, analiza legalităţii semnării contractului de vânzare cumpărare; corectitudinea raportului de evaluare, precum şi a modului de negociere şi determinare a preţului.

În urma acţiunii de control, a rezultat că preţul nu a fost negociat cu respectarea intereselor Romgaz, motiv pentru care denunţătorul susţine că a dispus efectuarea de măsuri legale privind rezilierea contractului de vânzare-cumpărare şi repunerea părţilor în situaţia anterioară", potrivit documentului citat.

În cursul zilei de marţi un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a admis referatul cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile al procurorilor DNA emis pe numele afaceristului local.

Anchetatorii l-au ridicat pe acesta în flagrant delict când înmâna 50.000 de euro denunţătorului său, directorul Romgaz.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.