Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport al Departamentului de Stat al SUA - Este menționată intervenția Jandarmeriei din 10 august, corupția oficialităților și durata proceselor

U.S. Department of State / Facebook
Departamentul de Stat

Secretarul de stat american Mike Pompeo a prezentat miercuri raportul anual al Departamentului de Stat privind situaţia drepturilor omului în lume. Referitor la România, documentul menționează durata excesivă a proceselor, agresiunea unor jurnalisti la protestul din 10 august si coruptia oficialitatilor, noteaza Agerpres.

Şeful diplomaţiei americane a evidenţiat negativ China, care se încadrează "într-o categorie aparte", precum şi abuzurile din Iran, Sudanul de Sud, Nicaragua şi China.

Citeste si Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui Donald Trump, a fost condamnat la încă 43 de luni de închisoare

În privinţa României, raportul pentru anul 2018 constată că autorităţile civile şi-au menţinut controlul asupra forţelor de securitate. Problemele semnalate în domeniul drepturilor omului sunt legate de corupţia "endemică" a oficialităţilor şi de violenţele poliţiei împotriva romilor. Sistemul judiciar a luat măsuri pentru anchetarea şi condamnarea oficialilor care au comis abuzuri, dar autorităţile au amânat procedurile în care sunt implicate presupuse abuzuri ale poliţiei. De aceea, multe astfel de cazuri s-au încheiat cu achitări.

Insuficienţa personalului, a spaţiului fizic şi a tehnologiei din sistemul judiciar împiedică în continuare celeritatea şi eficienţa actelor de justiţie, iar ca urmare durata proceselor este excesivă, observă Departamentul de Stat.

Condiţiile din închisorile din România rămân grele şi nu se ridică la standardele internaţionale, se mai arată în raport.

În legătură cu libertatea presei, documentul menţionează că jandarmeria a agresat fizic, verbal şi cu gaze lacrimogene cel puţin 15 ziarişti, cu ocazia protestelor publice din 10 august anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.