Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport alarmant - aproape jumătate din locuințele românilor stau să cadă

blocuri

Aproximativ 40% dintre locuinţele din mediul urban au nevoie de reparaţii, iar jumătate dintre aceste reparaţii sunt considerate urgente, relevă datele unui studiu realizat de Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice. Nu sunt singurele probleme din gospodăriile românilor, potrivit Național.

Deteriorările, înghesuiala şi absenţa confortului sunt principalele probleme ale multora dintre locuinţele în care trăiesc românii. La nivelul întregii ţări, 16% dintre case au nevoie de consolidare şi se confruntă cu igrasia, scurgeri ale reţelelor de apă şi lumină insuficientă, în timp ce peste o treime dintre gospodăriile din mediul rural nu au nici astăzi grup sanitar, baie sau duş interior. O altă problemă identificată de sociologi este legată de oferta slabă de locuinţe noi.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Statistică, ponderea caselor şi a  blocurilor construite după anul 2000 este de doar 15%, iar cererea actuală pentru o locuinţă este de aproape 1 milion de unităţi numai în mediul urban. În studiul IRSOP se mai arată că 68% dintre cei intervievaţi doresc să lanseze proiecte de îmbunătăţire locativă în următorii cinci ani.

O treime dintre aceştia vizează renovarea locuinţei, o altă treime cumpărarea unei case noi, iar în 40% se regăsesc cei care vor să construiască o casă, să cumpere un teren, să-şi extindă locuinţa sau să facă diverse reparaţii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.