Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport de evaluare a guvernării: La Administraţie Publică - 3 obiective neîndeplinite,la Cultură-19

Guvernul Romaniei
sorin grindeanu guvern

La capitolul Administraţie Publică a fost îndeplinită o măsură, 14 au fost îndeplinite parţial şi trei nu au fost îndeplinite, iar la Cultură nu au fost îndeplinite 19 măsuri, potrivit raportului privind stadiul realizării programului de guvernare al PSD. Acordarea de împrumuturi din trezorerie pentru modernizarea satului românesc a fost măsura îndeplinită în domeniul Administraţie Publică.

Printre măsurile îndeplinite parţial la acest capitol se numără: program investiţii pentru modernizarea drumurilor judeţene; noul statut al funcţionarului public; programul de investiţii pentru modernizarea drumurilor comunale; înfiinţarea unei direcţii pentru reducerea numărului agenţiilor şi instituţiilor aflate în subordinea Guvernului. Măsurile neîndeplinite sunt: interzicerea unei instituţii publice de a cere cetăţeanului sau persoanei juridice un act sau un document pe care îl are deja o altă instituţie; depolitizarea managementului public de la nivelul de subsecretar de stat în jos; reglementarea serviciilor publice.

La Cultură a fost îndeplinită o măsură - Asigurarea condiţiilor necesare continuării şi dezvoltării Programului Naţional 'Limes', iar una fost îndeplinită parţial - Alocarea anuală a cel puţin 0,1% din PIB pentru toate cultele din România. 19 măsuri nu au fost îndeplinite, printre acestea numărându-se: parteneriat public-privat în domeniul culturii; revizuirea actelor normative din domeniul culturii; un proiect complex privind Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, Construirea unei săli moderne de concerte şi a unui centru cultural multifuncţional în Bucureşti, conform Agerpres. Din 393 de măsuri prevăzute în programul de guvernare al PSD, raportul arată că au fost îndeplinite doar 50 (13%), iar 107 (27%), îndeplinite parţial. 236 de măsuri (60%) sunt neîndeplinite, se arată în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.