Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport devastator al CIA despre România: 'Se prăbuşeşte demografic. E pe locul doi mondial la rata mortalităţii'

stiripesurse.ro
sicriu mort dric

Experţii serviciului de informaţii american CIA au publicat la începutul acestei luni unele date din care rezultă că România se scufundă într-o profundă criză demografică.

Conform CIA, cu 15,26 decese la mia de locuitori, România a urcat pe locul 2 mondial la rata mortalităţii. România este depăşită doar de Serbia, care înregistrează o rată a mortalităţii de 16,39 decese la mia de locuitori.

Din datele furnizate de CIA, Ucraina ocupă poziţia a şasea în acest clasament al mortalităţii, cu 13,77 decese la mia de locuitori, iar Rusia poziţia a şaptea, cu cota de 13,36. În plus, rata mortalităţii nu este singurul indicator care vorbeşte despre criza demografică în România, potrivit informaţiilor livrate de analiştii CIA. Cu numai 8,76 naşteri la mia de locuitori, România se află în coada clasamentului care măsoară natalitatea la nivel planetar. Concret, România ocupă locul 207 din 228 de ţări catalogate.

De asemenea, rata de creştere a populaţiei măsurată de specialiştii CIA indică faptul că România a ajuns la cota -1,09%, respectiv pe locul 231 din 237 de ţări monitorizate.

O situaţie la fel de catastrofală se înregistrează şi la capitolul migraţie. Practic, în acest an, 4,37 români dintr-o mie părăsesc ţara, estimează serviciul de spionaj american. În acest context trebuie spus că numai 0,29 bulgari dintr-o mie vor pleca din ţara lor în 2022, iar Ungaria, de exemplu, va avea o rată pozitivă, adică în acest an la 1.000 de locuitori se vor mai adăuga alţi 1,23.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.