Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport groaznic al ONU în privinţa Yemenului: 136 de civili, ucişi în zece zile în raiduri ale coaliţiei

yemen

Cel puţin 136 de civili au fost ucişi în Yemen în zece zile în atacuri aeriene ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită, a anunţat marţi ONU, care a deplâns 'intensificarea' acestor acţiuni, relatează AFP. ''Suntem profund îngrijoraţi de recenta creştere a numărului de civili ucişi sau răniţi în Yemen în urma intensificării atacurilor aeriene lansate de coaliţia condusă de Arabia Saudită, după moartea fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, pe 4 decembrie'', a declarat un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville.

''Biroul nostru din Yemen a verificat informaţiile privind 136 de civili ucişi şi alţi 87 răniţi în urma unor atacuri aeriene'' în guvernoratele Sanaa, Saada, Taiz, Al-Hudaydah şi Marib, între 6 şi 16 decembrie, a afirmat el.

Cel puţin şapte civili au fost ucişi în cursul unor atacuri aeriene care au vizat un spital din Al-Hudaydah, pe 10 decembrie, potrivit ONU, care precizează că ''unele vehicule militare ale militanţilor şiiţi houthi s-ar fi aflat în apropierea incintei spitalului în momentul atacurilor aeriene''. Potrivit ONU, aceste atacuri au vizat o închisoare, omorând cel puţin 45 de persoane şi rănind alte 53. Toate victimele erau deţinuţi, potrivit informaţiilor colectate de ONU. Într-un alt caz, înregistrat pe 16 decembrie, o femeie şi nouă copii care se întorceau de la o nuntă au fost ucişi în raiduri în guvernoratul Marib.

Această coaliţie condusă de Riad a intervenit în conflictul din Yemen în martie 2015 pentru a opri avansarea rebelilor houthi, susţinuţi de Iran, care au cucerit vaste regiuni din ţară, între care capitala aflată încă sub controlul lor. Coaliţia a fost criticată în mod constant în trecut pentru atacuri repetate soldate cu victime în rândul civililor, conform Agerpres. Yemenul este în prezent ţara afectată de cea mai gravă criză umanitară, milioane de persoane fiind ameninţate în mod direct de foamete, potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.