Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport HALUCINANT: Bugetarii au prejudiciat statul cu 12 miliarde de lei

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Angajaţii statului au prejudiciat România cu 12 miliarde de lei în ultimii nouă ani, potrivit unui raport al Curţi de Conturi. Cele mai mari probleme au fost descoperite în bugetele locale unde paguba produsă de bugetari a fost de peste patru miliarde de lei.

Citeşte şi: Daniel Dragomir, reacţie BOMBĂ după ultimele acuzaţii la adresa SRI: 'Statul Paralel şi nomenclatura au DISTRUS capacitatea de apărare...'

În topul fraudelor urmează bugetul de stat, cu 3,57 miliarde şi bugetele de venituri şi cheltuieli ale agenţilor economici, cu 2,37 miliarde de lei, potrivit economica.net.

"În perioada ianuarie 01.01.2009-30.06.2017, în baza prevederilor Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităților specifice, precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activități, departamentul juridic a sesizat organele de urmărire penală în 718 de cazuri care privesc fapte ce prezintă indicii de săvârşire a infracțiunilor de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, fals, fals intelectual şi uz de fals, delapidare, nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea entității a măsurilor transmise de către Curtea de Conturi (infracțiunea prevăzută de art. 64 din Legea nr. 94/1992) etc., cu un prejudiciu estimat la 11.350.355,75 mii lei", se arată în raportul Curţii de Conturi.

Pentru majoritatea neregulilor găsite în urma controalelor efectuate în instituţiile de stat, Curtea de Conturi a sesizat deja procurorii.

Citeşte şi: Directorul ANP a făcut anunţul: S-au găsit soluţii pentru deficitul de locuri din penitenciare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.