Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport înfiorător din Coreea de Nord - Sute de locuri de execuţie au fost identificate

Seldon.News
Coreea de Nord

Coreea de Nord desfăşoară execuţii publice pentru a răspândi teamă în rândul populaţiei, a transmis marţi o organizaţie de apărare a drepturilor omului, într-un raport care menţionează că autorităţile nord-coreene folosesc cel puţin 323 de locuri pentru a pune în practică pedeapsa capitală, relatează Reuters.

Raportul, realizat de Grupul Tranziţional de Lucru privind Justiţia (TJWG), este rezultatul a patru ani de cercetări şi interviuri cu peste 600 de nord-coreeni fugiţi din ţară şi stabiliţi în străinătate.

"Execuţiile publice au ca scop să amintească populaţiei de politicile speciale pe care le are statul", a declarat directoarea de cercetare al TJWG, Sarah A. Son.

"Însă al doilea şi cel mai puternic motiv este că insuflă o cultură a fricii în rândul oamenilor obişnuiţi", a adăugat ea.

Printre cei executaţi în public s-au numărat şi membri epuraţi din rândul elitei, cum s-a întâmplat cu unchiul liderului Kim Jong Un, Jang Song Thaek, în 2013.


Însă cel mai des întâlnite acuzaţii care li se aduc celor condamnaţi variază de la "furt de cupru şi de animale" şi, ceva mai rar, activităţi "anti-statale" şi treceri ilegale în China, a precizat grupul.

Sondajul realizat în rândul a 610 fugari nord-coreeni care locuiesc în Coreea de Sud include şi 19 relatări despre execuţii cu cel puţin 10 persoane în acelaşi timp.

La execuţii asistă mulţimi de sute sau chiar de mii de persoane. Conform organizaţiei, cea mai tânără persoană care a asistat la o execuţie avea şapte ani.

Grupul a identificat 35 de relatări de execuţii publice care au avut loc pe acelaşi mal al unui râu, neidentificat. În acest loc s-ar fi pus în practică astfel de execuţii în fiecare deceniu începând din anii 1960.

Şase dintre execuţii s-au făcut prin spânzurare, iar 29 - prin pluton de execuţie, conform organizaţiei.

Reuters menţionează că nu a putut verifica din surse independente nici una dintre relatările din raport.

Unele relatări despre execuţii în Coreea de Nord s-au dovedit apoi a fi false, după ce oficiali care fuseseră daţi ca fiind executaţi au reapărut.

În această lună, au existat relatări în presă despre execuţia unor oficiali implicaţi în negocierile nucleare cu SUA, care au eşuat în februarie la un summit între Kim şi preşedintele american Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă şi-a exprimat îndoieli în legătură cu veridicitatea relatărilor despre aceste execuţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.