Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport informativ al reprezentantului Comisiei Europene la București: 'Talentatul domn Dragnea' - subiectul documentului (presă)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Antena 3 a prezentat, marti seara, un raport informativ care ar fi fost realizat de șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, subiectul documentului fiind Liviu Dragnea.

Titlul notei este "Talentatul domn Dragnea", despre care oficialul notează că are o poziție puternică în PSD si că a supraviețuit unei condamnări "acuzând o decizie a Curții motivata politic".

"Aceasta este si baza retoricii justitiei politizate, a protocoalelor secrete si a statului paralel care au devenit distinctive pentru politica lui", se arata in document.

Citeste si Dezvăluiri despre ultima ședință a CSAT. Eugen Teodorovici spune ce se va întâmpla cu bugetul serviciilor de informații în 2019

In nota se precizează că puterea a fost canalizată dinspre Parlament si Guvern catre PSD, că Liviu Dragnea a atras UDMR, realizand ca sustinerea ALDE in Parlament nu e suficienta, dar si ca a numit premieri pe care sa-i controleze. Totodata, in document se face referire la schimbarea guvernelor PSD, la protestele romanilor, dar si la conflictele lui Liviu Dragnea cu mai multi social-democrati, printre care Gabriela Firea, despre care se mentioneaza ca este cel mai popular politician al PSD.

Un subtitlu al documentului prezentat este "Ce e in mintea lui Liviu Dragnea".

Oficialul scrie ca principalul lui obiectiv este controlul partidului, prin care controleza Guvernul.

"Domnul Dragnea si conducerea PSD loiala lui pot extinde prin intermediul guvenului controul asupra altor institutii cuprinzând acumulare de putere in noi zone", dand exemplu sistemul judiciar si serviciile de informatii.

In document se precizeaza ca "relatia cu electoratul este realizata prin canale media credincioase", precum si "prin pomeni electorale".

Cristea sustine ca prin castigarea luptei cu sistemul judiciar, Dragnea planuieste sa castige pe termen lung, facand referire la reabilitarea judecatoareasca, dar si la "acces pe usa din dos la sistemul de justitie de care PSD se bucura inainte de aderarea la UE" pentru alti politicieni.

Referitor la pierderea majoritatii in Camera Deputatilor, in raport se mentioneaza ca acest aspect ar putea determina "noi miscari curajoase ale UDMR penru a obtine noi concesii legate de autonomie".

Nu in ultimul rând, se comunica problemele penale ale presedintelui Senatului, votul in Parlament asupra ridicarii imunitatii fiind o masura prin care Dragnea ar vrea "sa il disciplineze" pe Calin Popescu Tariceanu in ceea ce priveste o posibila candidatura la președinția României.

"Se pare ca talentatul domn Dragnea are la fel de multe vieti ca o pisica", se mentioneaza in partea de final a documentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.