Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport îngrijorător: Aproximativ 96.000 de copii neînsoţiţi au cerut azil în UE în 2015

evz.ro
imigranti egee

Aproximativ 96.000 de copii refugiaţi sau migranţi care au călătorit neînsoţiţi către Europa în 2015 au cerut azil în Uniunea Europeană, respectivi de patru ori mai mulţi decât în 2014, a indicat vineri Biroul european de sprijin în materie de azil (EASO), relatează agenţia Reuters. Potrivit unui raport al EASO pe 2015, mai mult de jumătate dintre minorii neînsoţiţi sunt afgani, urmaţi de sirieni şi eritreeni.

Peste un milion de persoane care au fugit din cauza războaielor şi a conflictelor din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia au ajuns în Uniunea Europeană în 2015, aceasta fiind cea mai mare criză a migraţiei de pe continent de la cel de-al doilea război mondial. Peste 1,4 milioane de persoane, în majoritate sirieni şi afgani, au cerut protecţie internaţională în Uniunea Europeană în 2015, conform EASO, respectiv până la 110 % faţă de 2014, fiind vorba de cel mai mare număr de când UE a început să strângă date în 2008. Un solicitant de azil din trei a cerut adăpost în Germania, potrivit raportului. Numărul sirienilor care au cerut azil a crescut de trei ori, ajungând la 380.000, iar cel al afganilor a atins aproape 200.000, respectiv de patru ori mai mulţi decât în 2014.

Creşterea fără precedent a numărului cererilor de azil a dus la o penurie de locuri de cazare în multe state membre ale UE, se afirmă în raportul EASO, determinând deseori o scădere temporară a standardelor de cazare şi întârzieri în ce priveşte obţinerea unui loc de cazare, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.