Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport îngrijorător în privinţa poluării: Copiii de până la cinci ani suferă cel mai mult

poluare

Mai mult de un sfert din copiii cu vârste mai mici de cinci ani din întreaga lume mor din cauza degradării şi poluării mediului, potrivit unui grup de organizaţii internaţionale cu responsabilităţi în mediul înconjurător şi sănătate, scrie agenţia DPA. Poluarea determină anual de 234 de ori mai multe decese premature decât conflictele, potrivit unui raport dat publicităţii de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi cu alte câteva institute cu activităţi în ce priveşte mediul înconjurător, reunite cu prilejul celei de-a doua Adunări a Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEA-2).

Cele 193 de state membre ONU urmăresc evaluarea actualei stări a mediului la nivel internaţional şi dezvoltarea unor orientări politice globale cu prilejul convenţiei care are loc în capitala Kenyei, Nairobi, la 23-27 mai. În anul 2012, 23% din totalul deceselor - estimate la aproximativ 12,6 milioane de persoane, au fost atribuite deteriorării condiţiilor de mediu, potrivit raportului. Poluarea aerului ucide şapte milioane de oameni anual, în timp ce peste 840.000 de oameni mor din cauza bolilor diareice, în contextul lipsei apei curate şi a igienei insuficiente. Peste 100.000 de persoane mor anual din cauza expunerii la azbest, conform Agerpres.

 

''Prin epuizarea infrastructurii ecologice a planetei şi prin creşterea impactului poluării, provocăm creşterea continuă a costurilor legate de sănătatea umană'', a avertizat directorul executiv al UNEP Achim Steiner, conform DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.