Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport îngrijorător pentru Germania: șapte extremiști arestați chiar din rândurile forțelor armate

AP/dpa/Bild
politie germania

Autorităţile din Germania au arestat anul trecut şapte extremişti din rândul forţelor armate, relatează vineri presa germană preluată de dpa, inforează Agerpres.

Citește și: 10 ani de la moartea lui Marian Cozma, handbalistul ucis la Veszprem în Ungaria

Un raport al serviciului de contrainformaţii militare (MAD) citat de publicaţiile din grupul Funke precizează că este vorba de patru extremişti de dreapta şi trei islamişti. Potrivit raportului, în toate cele şapte cazuri au fost lansate proceduri disciplinare sau legale şi suspecţii nu mai fac parte din Bundeswehr. În total, MAD a înregistrat 270 de cazuri suspecte de extremism de dreapta în 2018, cu 100 mai puţine ca în anul precedent. S-a constatat în schimb o uşoară creştere a cazurilor suspecte de islamism, de la 46 în 2017 la 50 în 2018.

Pe de altă parte, numărul cazuri de extremişti antiguvernamentali cum sunt cei din mişcările Reichsbuerger (Cetăţeni ai Reich-ului) sau Selbstverwalter (Autonomişti) a scăzut în aceeaşi perioadă de la 36 la 20, iar cazurile de extremism de stânga de la 12 la două. MAD este cel mai mic serviciu secret din Germania, între atribuţiile sale fiind suprimarea spionajului şi a sabotajului în Bundeswehr, precum şi anchetarea atitudinilor şi activităţilor extremiste ale militarilor, menţionează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.