Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport secret al Bundeswehr critică dur șefii armatei ucrainene: Le mor 4-5 soldați la o 100 m cuceriți. Moralul e la pământ

DW
armata ucraina

Un raport al Bundeswehr, armata germană, a ajuns la ziarul "Bild". Raportul vorbeşte despre lacune importante la vârful forţelor ucrainene.

Documemtul armatei germane scoate în evidenţă lipsuri aflate la originea contraofensivei complicate a oamenilor lui Zelenski pentru a încerca să recucerească teritorii de la Rusia. "Kyiv Post" relatează că Ucraina ar pierde "4 - 5 soldaţi la o sută de metri recuceriţi", ceea ce afectează evident moralul trupelor, relateaza La Libre Belgique citat da Rador.

Potrivit Bundeswehr, unul dintre motivele invocate ar fi în special bătăliile în grupuri prea mici, între 10 și 30 de oameni, care ar împiedica adevărate descoperiri în liniile de apărare inamice. În acest context, nici tehnicile de antrenament, nici armele occidentale nu pot face o diferență semnificativă, subliniază raportul.

În plus, comandanții armatei „au arătat uneori deficiențe semnificative în gestionarea și aplicarea proceselor de comandă”, ceea ce ar duce la „decizii eronate și periculoase”, se subliniază în continuare din partea germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.