Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport șocant la Washington: China și-ar plăti cetățenii pentru a se căsători cu musulmani, în încercarea de a elimina populația uigură

Deutsche Welle
uigur china xinjiang

Guvernul chinez și-ar plăti cetățenii pentru a se căsători cu musulmani în încercarea de a elimina populația uigură care trăiește în regiunea de nord-vest a țării, se arată într-un raport recent, citat de CNN.

Autoritățile locale din regiunea Xinjiang ar fi șantajat și mituit cetățeni chinezi pentru a încheia căsătorii aranjate cu femei uigure, ca parte a campaniei "Unitate națională, o singură familie". Unele dintre stimulentele oferite cuplurilor interetnice includ subvenții pentru locuințe și educație, locuri de muncă și asistență medicală, potrivit unui raport publicat de organizația non-profit Uyghur Human Rights Project (UHRP), cu sediul la Washington, care citează documente politice oficiale, postări pe rețelele de socializare și interviuri cu uiguri.

În satul Kalasa din prefectura Aksu, de exemplu, două cupluri mixte uigur-han au primit 40.000 de yuani (5.588 de dolari) pentru a se căsători. De asemenea, raportul a menționat că oficialii locali au amenințat că vor trimite femeile uigure care refuză o căsătorie aranjată în lagăre de internare.

"Amenințarea cu detenția ... sugerează că o anumită măsură de constrângere, oricât de indirectă, este probabil prezentă în multe căsătorii interetnice uiguro-han din "noua eră"", se arată în raportul UHRP. "O femeie uigură pur și simplu nu este în măsură să respingă un bărbat Han care își exprimă interesul de a se căsători cu ea".

China a fost acuzată anterior că a deținut peste un milion de uiguri în "lagăre de reeducare", unde se crede că deținuții sunt interogați și torturați. Unele dintre metodele de tortură presupus a fi folosite de către ofițerii din lagăre includ călcarea pe fețele deținuților, spânzurarea uigurilor de tavan, waterboarding, violență sexuală și electrocutare.

În septembrie, Michelle Bachelet, șefa Biroului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), a prezentat un raport de 45 de pagini care conținea acuzații directe de abuzuri ale drepturilor omului împotriva uigurilor și a etniilor kazahă și kirghiză din provincia Xinjiang.

Dintre cele 40 de persoane care au fost intervievate, 26 fuseseră fie deținute, fie lucraseră în unități din Xinjiang. Unele dintre mărturii au spus că au fost bătute cu bastoane, torturate cu apă și private de somn și de hrană în timpul detenției. Alții au spus că nu li s-a permis să vorbească în limba lor și că au fost forțați să cânte cântece patriotice.

Ca răspuns la acest raport, China a publicat un document de 131 de pagini în care susține că ancheta OAMR "denaturează" legile și politicile chineze. China a adăugat că grupurile etnice care trăiesc în Xinjiang "duc o viață fericită, pace și mulțumire", după cum a relatat CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.