Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportori PE pe migrație: De ce aderarea României şi Bulgariei la spațiul Schengen a fost suspendată?

schengen-romania.exyfoh1vtj

schengen-romania.exyfoh1vtjRaportori ai Parlamentului European pe migrație și azil consideră că aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen ar trebui îndeplinită, iar continuarea mișcării libere în interiorul UE reprezentând o garanție pentru existența Uniunii în viitor.

„Schengen este pentru noi toţi, este unul din lucrurile care face Europa tangibilă pentru cetăţeni şi nu ar trebui să ne atingem de asta sub nicio formă. De fapt, mă întreb de ce aderarea României şi Bulgariei pare că a fost suspendată? De asemenea, în Parlament majoritatea a fost de acord cu aderarea României şi Bulgariei, a fost intens dezbătută la Consiliu. Aparent, acum a fost suspendată, este mare păcat”, a declarat Ska Keller, raportor special al Ombudsmanului european pe tema Frontex.

Sylvie Guillaume, un alt raportor european, pe tema țărilor de origine sigure, vorbește despre spațiul Schengen ca despre o soluție deja existentă, care ar putea rezolva criza refugiaților.

„Eu tind să spun că dacă luăm toate resursele care ţin de regulile Schengen şi ne folosim de acestea, deja am avea o parte din soluţie. Nu este ceea ce unele state membre îşi doresc, dar am putea vedea o îmbunătăţire. Personal, şi cred că grupul meu este de acord, cred că nu este necesar să testăm un nou tip de Schengen între ţările mari şi cele mici”, a declarat europarlamentarul socialist, potrivit Mediafax.

Și o voce din rândul PPE se raportează la posibilitatea căderii spațiului Schengen ca la începutul sfârșitului pentru Uniunea Europeană.

„Căderea Schengen înseamnă căderea Uniunii Europene. Trebuie să îmbunătăţim ce avem în materie de graniţe externe, este o obligaţie a statelor membre şi a întregii Europe. Trebuie să oferim securitate Europei şi putem face asta prin întărirea graniţelor externe”, a declarat Jose Manuel Fernandes.

Sursa Foto: cotidianul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.