Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportorul european pentru Metaverse: Ecranele vor avea soarta casetofoanelor din anii ‘90

Andi Cristea/ Facebook
Andi Cristea

Deputatul Andi Cristea, raportor al Consiliului Europei pentru Metaverse, comentează pe pagina sa de Facebook editorialul ambasadorului român la Strasbourg cu privire la impactul noilor tehnologii:

“Un excelent editorial pe Euractiv al domnului Ion Jinga, ambasadorul României la Consiliul Europei cu privire la Metaverse.

Capacitatea umană de adaptare este depășită dramatic de viteza inovațiilor tehnologice.

Metaverse este un termen care descrie viitorul internetului și, mai ales, viitorul interacțiunii umane cu procese și conținut digital. Așa cum putem pune căști audio în urechi și să auzim altceva decât ce s-ar auzi în mediul fizic în care suntem, similar, prin ochelari speciali vom putea participa sau lua parte la acțiuni și procese care nu se întâmplă în mediul fizic unde este corpul nostru.

Un exemplu banal este că poți avea experiența de a privi meciul, prin ochelari speciali, din cel mai bun loc din tribună în timp ce ești în fotoliul casei tale. Senzația și experiența de prezență activă în acel mediu este mult mai intensă decât toate tehnologiile cu care suntem obișnuiți.

Realitățile imersive sunt aici și produc deja efecte. Noile dispozitive de tip ochelari VR / AR gen Meta Quest 3 sau Vision Pro de la Apple produc consecințe și nu suntem departe de momentul când televizoarele și monitoarele vor deveni obiecte ale unei epoci apuse. Vor sta lângă casetofoanele de la finalul anilor ’90.

În acest timp inteligența artificială va transforma toate joburile care presupun munca la birou în fața unui computer.

Astăzi, există peste 400 de milioane de utilizatori activi lunar ai metaversului, valoarea sa de piață globală este de 82 de miliarde de dolari, iar banca Goldman Sachs estimează un potențial de 8 trilioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.