DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Raportul de activitate al CNCD pe anul 2019, adoptat de Parlament

rfi.ro
parlament romania

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, marţi, raportul de activitate al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe anul 2019 cu 243 de voturi "pentru" şi 36 "împotrivă".

"Raportul conţine informaţii cu privire la activitatea de soluţionare a plângerilor, de emitere de puncte de vedere de specialitate către instanţe şi cetăţeni, la activitatea de contencios administrativ, de investigaţii, respectiv cu privire la activitatea de prevenţie. În anul supus analizei, Consiliul a înregistrat cel mai mare număr de plângeri, a adoptat cele mai multe decizii de la înfiinţarea instituţiei (2002), desfăşurând o activitate relevantă şi de calitate de contencios administrativ şi a emis un număr importat de puncte de vedere de specialitate către instanţele de judecată. În anul de referinţă, Consiliul a desfăşurat o serie de activităţi de prevenţie a discriminării, susţinând pregătirea diferitelor grupuri profesionale, în cadrul unor proiecte realizate în principal, în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale sau instituţii publice", se arată în raportul întocmit de comisiile de specialitate din Parlament cu privire la activitatea CNCD în anul 2019.

Potrivit sursei citate, CNCD, în colaborare cu organisme similare din străinătate, a organizat întâlniri în vederea schimburilor de experienţă, cât şi pentru promovarea activităţii şi imaginii instituţiei, fiind prezentată şi o monitorizare a apariţiilor CNCD în presa scrisă (295 de articole monitorizate care fac referire la activitatea instituţiei).

Comisiile de specialitate au apreciat în raportul lor că CNCD "a reuşit să îşi ducă în mare parte la îndeplinire atribuţiile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.