Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raportul Ponta-Tăriceanu = Raportul Ceaușescu-Emil Bobu

ponta tariceanu

Victor Ponta vrea ca românii să creadă că DNA-ul este un instrument politic, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24. Jurnalistul a comentat astfel afirmația făcută astăzi de premier. Victor Ponta a răspuns, întrebat dacă îşi încheie mandatul de prim-ministru în 2016, „Cum o fi voia DNA-ului!”. În plus, editorialistul a spus că pe Călin Popescu Tăriceanu l-ar vedea în CPEx, lângă Emil Bobu, o persoană importantă în Partidul Comunist.

„Asta este o metodă de manipulare audio-vizuală cunoscută. Eu vă spun dumneavostră: 'Domnule Prelipceanu, sunteți un individ odios. A fost o glumă'. Asta se mai face într-un fel, pe ecran, la televizor. Îi spui interlocutorului, zâmbești tot timpul, și-i spui: 'Dar de ce sunteți nervos?' Respectivul nu e deloc nervos. Dar dacă face greșeala să spună: 'Nu sunt nervos', atunci a intrat deja în capcana celuilalt”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Râsul, gluma, este o modalitate prin care poți să transmiți, poți să injectezi, niște informații manipulatoare foarte grave și o faci cu un zâmbet, un rânjet și cu finalul 'a fost o glumă'. Păi cum adică a fost o glumă? Există lucruri după care poți să spui, mai ales dacă ești premierul României, a fost o glumă? Când implici o instituție a statului cum este DNA, tu care ești șeful Guvernului”, a adăugat editorialistul.

Cristian Tudor Popescu: Pe domnul Tăriceanu l-aș vedea lângă Emil Bobu, în CPEx

„Ce spune de fapt acolo domnul Ponta, ce dorește dânsul să ajungă în mintea cetățenilor când spune: 'Dacă o vrea DNA-ul!', că DNA-ul este un instrument politic 100%, care arestează în funcție de propriile ei manevre, că este o instituție profund periculoasă pentru democrație în România, cum strigă domnul Tăriceanu”, a completat el.

„Domnul Tăriceanu vorbește de parcă ar fi un disident de prin anii 80 din România. Eu nu-mi amintesc de vreo disidență, atunci, a acestui domn Tăriceanu. Dimpotrivă! L-aș vedea atât de bine în CPEx, lângă Emil Bobu. Perfect l-aș vedea! Așa cum era Bobu lângă Ceaușescu... știți ce făcea Emil Bobu? Era declanșatorul aplauzelor, era Chamberlain-ul aplauzelor în Sala Palatului. Se ridica și ca un albatros... așa aplauda (gesticulează – n.r.), în picioare și toată sala după el. Ca să intre sala în ritm, în rezonanța de aplauze. Cam ăsta e raportul acum între domnul Tăriceanu și domnul Ponta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.