Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rapperul american Travis Scott a revenit pe primul loc în Billboard 200 cu albumul 'Astroworld'

Pitchfork
Travis Scott

Rapperul american Travis Scott a revenit pe primul loc în Billboard 200 cu albumul „Astroworld”, după o săptămână în care canadianul Michael Bublé s-a clasat în top 5 cu două materiale de studio, informează News.ro.

Săptămâna încheiată pe 29 noiembrie este a treia neconsecutivă în care „Astroworld” s-a aflat în fruntea clasamentului american al albumelor. Discul a fost vândut în 71.000 de unităţi.

Albumul a petrecut primele două săptămâni de la lansare pe primul loc, în luna august a acestui an. Acum, el a revenit în fruntea clasamentului după ce artistul a lansat un pachet promoţional cu ocazia Cyber Monday (26 noiembrie).

Pe locul al doilea în Billboard 200 a debutat rapperul 6ix9ine, pe numele său real Daniel Hernandez, cu „Dummy Boy”, care a fost vândut în 66.000 de unităţi. Albumul, care cuprinde 13 piese, a fost lansat pe 27 noiembrie. El ar fi trebuit să apară pe 23 noiembrie, dar lansarea a fost amânată din cauză că rapperul a fost arestat sub acuzaţia de agresiune şi conspiraţie într-un caz de crimă. El a pledat nevinovat şi va fi judecat în septembrie 2019.

Michael Bublé are două albume în top 5: „Love”, cel mai nou disc al său, a cobrât de pe locul al doilea pe cel de-al treilea, după ce a fost vândut în 58.000 de unităţi în a doua săptămână de la lansare, iar „Christmas”, lansat în 2011, a revenit de pe locul 20 pe locul al cincilea, cu 44.000 de unităţi vândute.

Bublé este al doilea artist care reuseşte anula acesta performanţa de a avea două albume între primele cinci clasate în top, după XXXTentacion, cu „?” şi „17”.

„Christmas” a petrecut cinci săptămâni pe primul loc în top, în decembrie 2011 - ianuarie 2012.

Lady Gaga şi Bradley Cooper s-au menţinut pe locul al patrulea în top. Albumul „A Star is Born”, coloana sonoră a filmului omonim, a fost vândut în 53.000 de unităţi în a opta săptămână de la lansare.

Coloana sonoră a filmului „Bohemian Rhapsody” şi-a menţinut, de asemenea, poziţia după a şasea săptămână de la lansare. Aflat pe locul al şaselea, discul a fost vândut în 43.000 de unităţi.

„Christmas Is Here!”, semnat Pentatonix, a urcat zece locuri în top, până pe şapte, cu 43.000 de unităţi vândute în a cincea săptămână de la lansare.

Albumul „Scorpion” al lui Drake s-a menţinut pe locul al optulea, după ce - în a 22-a săptămână de la lansare - a fost vândut în 39.000 de unităţi. Coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman” a revenit în top 10, în urcare zece poziţii, după ce a fost vândută în 35.000 de unităţi, în a 51-a săptămână de la lansare.

„Drip Harder”, semnat de Lil Baby şi Gunna, a urcat două poziţii, până pe zece, cu 34.000 de unităţi vândute în a opta săptămână.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.