DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Rareș Bogdan dă de pământ cu Guvernul Cioloș: 'EŞEC. Ruşine infinită! Ce ţară e asta...?'

rares bogdan ciolos

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, critică în termeni duri decizia Guvernului de a nu mai cumpăra sculptura "Cuminţenia pământului", de Constantin Brâncuşi, pentru că nu ar exista cadrul legal necesar.

Vezi şi: Guvernul o întoarce 'ca la Ploiești': Pentru 'Cuminţenie' nu avem baza legală

Jurnalistul se arată dezamăgit de lipsa de curaj a Guvernului Cioloş, care s-ar traduce într-o lipsă de respect faţă de valorile naţionale. Rareş Bogdan are şi un mesaj pentru Cioloş: "Aţi dat-o în bară! Sincer. Suntem dezamăgiţi mulţi."

Mesajul lui Rareş Bogdan:

Brâncuşi, cine mama naibii e Brâncuşi? Zeu la Paris, rege la New York, minune la Tokio. Lepros la Bucureşti, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră!

La un an de la declanşarea campaniei, ministrul de Finanţe anunţă senin, ca şi când ar prezenta o rochie de seară, că nu are cadru legal ca să cumpere "Cuminţenia Pământului". Femeia a spus candid asta! Doamneeeeeeee, cui ne lasi? Mai citiţi o dată acest enunţ şi luaţi o gură de apă. Da, aţi citit bine! Mă străduiesc să îmi imaginez cum au decis să îşi asume cumpărarea acestei minuni a spiritului, cum au procedat? Stăteau aşa, a la Aristotel, cu picioarele în ligheanul cu apă, scărpinându-se în sediul logicii, şi căutau soluţii... Premierul: mi-o asum! Bine şefu, ieeee, izbucnesc urale, să întrebăm dacă putem, încearcă ministrul de Finanţe. Aloo? Fă-mi te rog legătura cu portarul de la Avântul Fundătura, judeţul Cluj sau mai bine la Salaj, pot fi chiar mai prostalai dar totusi să ne precizeze dacă avem cadru. Aveeem!!! Zice că se poate verticaliza! Bine, zice Premierul, apăi om cumpăra, ce-om face? Că nie trebe şî nouă nişte repere, ompic die solidaritate la popor, zîc! Noo, sa fie! Am facut parte dintre boii ce s-au bucurat sincer! Am aplaudat si mi-am zis ca astia sunt altfel. Ca rezista presiunii si atacurilor comunistoizilor si populistilor desantati.

...la ce bun, Dacian dragă, să-ţi păstrezi accentul autentic de Pericei, să plescăie de plăcere rrromânii ardeleni, dacă îţi baţi joc chiar si involuntar de cel mai cunoscut brand cultural al lor, cel mai puternic din istoria de 2000 de ani al unor vieţuitoare care nu neroade se cheamă că sunt, dar cel puţin nepricepute să-şi delege suveranitatea?

Brâncuşi, cine mama naibii e Brâncuşi? Zeu la Paris, rege la New York, minune la Tokio. Lepros la Bucureşti, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră!

Nu stăm noi azi în "Cuminţenia Pământului!", spun unii imberbi si populisti sau comunisti ratati. Nu stăm nici în democraţie, oricum e scumpă, veceurile la ţara sunt nasoale că perturbă tradiţiile. În schimb, parizerul e sfânt! Te legi de parizer, te legi de naţiune! Ai ceva cu parizeru? Cu salamu cu soia? Fugi ba burghezule!

Guvernule, opera de artă a acestui geniu, atât de geniu (iertaţi-mi barbaria semantică) că mă mir că din acelaşi filon antropologic s-a ivit şi prostia şi inadecvarea istorică a unor conducători, trebuie cumpărată de statul român. Obligatoriu. Căci altfel nu înseamnă decât că ţara asta îşi bate joc din nou de Brâncuşi. Asta e parerea mea. O ruşine!!! Mi-i gura pungă de greaţă! Mi-i inima seacă de durere, de revoltă. Sunt cumva dacul de pe columnă sau sunt doar un sclav ce se gandeste la burdihanul lui? Cu niste sclavi pe post de sefi de guverne si ministere.

ESEC. Ruşine infinită! Ce ţară e asta care nu e în stare să-şi cinstească valorile? Rusine. "Aripi" din faţa Casei Presei Libere, a sculptorului Buculei, a costat 4 milioane de euro. Să trăiască, la mulţi ani, n-o mâncat, n-o băut! Tara asta chiar nu e in stare sa cumpere o opera a celui mai mare artist plastic roman! Dar de ce naiba e in stare? De ce e in stare?

"Cuminţenia" poate fi scoasă din ţară, nu poate fi înstrăinată, dar poate fi ţinută în custodie ani în şir în orice muzeu al lumii! Terminati cu minciuna mizerabila ca oricum nu poate fi scoasa din tara. Cititi naibii legea si nu va mai luati dupa saltinbanci ce l-au bagat pe Brancusi in campanie. Cu onoare ea poate ajunge la Tate, Louvre, Guggenheim sau ...Dar nu e pentru români! Lor le trebuie doar ca unii sa faca bani pentru partide si sa se faca sa construiasca aeroporturi, drumuri, spitale şi ...parizer! Pe care oricum nu le au. Ca au furat TOT si aproape TOTI. Nu pricepeţi că avem nevoie DE TOATE? Că nu suntem nişte tufe, ciulini, veverite sau vitei? Oare chiar toti suntem stiuleti de porumb? Cine sunteţi voi totusi să-l umiliţi tocmai pe Brâncuşi? Comuniştii aveau genetic ceva stricat, dar şi acum? Acum de ce il umiliti din nou? Si voi? Pana si voi? Nu se poate! Inca un guvern de populişti? Va e frica de unii ce au legatura cu arta si cultura ca maimutele cu cetitul? Ce sunteţi voi în stare să faceţi pentru ţara asta dacă vă trageţi ditamai ranga în cap? Si tocmai acum! De ce? Cum o să cred că sunteţi în stare să faceţi regionalizare, să comasaţi comune (sunt 1000, din 2800, sub 1000 de locuitori), să ridicaţi capacitatea administrativă a ţării dacă vă daţi cu stângul în dreptul cu atâta disperare şi plăcere? Cum veti face acele lucruri mari de care are nevoie Romania daca va impiedicati in cinstirea CULTURII nationale?

Domnule PrimMinistru, sunteţi sau nu bărbat de stat? De stat poate nu sunteţi, că nu aveţi cadru legal. Dar de muncit? Roman sunteti? Va luati dupa saltinbancii politici si dupa populisti notorii sau va ganditi la Cultura NATIONALA? Va e frica? De ce? De cine? Cei fricosi nu pot in nici un caz sa reuseasca.

Dacă cei care au ridicat această ţară, mai bine, mai şchiop, dar au ridicat-o, aveau această mentalitate nu am fi avut niciodată Academii, Operă, Teatru si Statui monumentale. Nu ar fi existat niciun monument, pentru că mereu a fost nevoie de hrană, apeducte, pensii speciale, viaducte.

Aţi dat-o în bară! Sincer. Suntem dezamăgiţi multi, suntem mai trişti ca nişte delfini eşuaţi, morţi de foame, asfixiaţi. Ştiţi de ce s-a năruit Roma? Pentru că liderii au văzut doar lungul propriului nas. Si Nasul Vostru nu v-a spus că Brâncuşi e un titan. Aţi pronunţat asta, dar nu aţi înţeles. N-aţi înţeles nimic din sufletul românesc, indiferent cât de neaoş v-ar fi accentul. Brancusi e un roman mare UMILIT inca odata de alti romani mici.

P.S. Citesc că ...hmmm, Coloana Infinitului e ţinută în beznă de autorităţile din Tg. Jiu! Pe bune????? Daţi-i foc, băieţi, topiti metalul si bagati foc mare la cuptoare sik nu mai trebuie să scoateţi niciun chior! Puneti mana pe pistol ca vorbim de cultura! Ardeti bibliotecile si daramati statuile. Nu imi vine sa cred. Ma simt rusinat si vinovat fata de Brancusi care e si al meu! Si al tau. Nu si al lor! RUSINE.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.