Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan, de la Realitatea TV, precizări interesante despre evacuarea Antenelor

rares bogdan

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareş Bogdan, a afirmat că vestea că Antena 3, Antena 1 şi Antena Stars trebuie să evacueze clădirea în care îşi au sediul l-a întristat. "Cu toate păcatele lor, sunt colegii noştri care au încercat, de cele mai multe ori, să spună adevărul. Nu vorbim doar de oamenii care vă plac sau nu vă plac. Nu vorbim doar de Mihai Gâdea, de Mircea Badea, de Dana Grecu sau de Adrian Ursu, vorbim de jurnaliştii care se află în spatele lor. Sunt aproape 1000 de oameni. Eu mă gândesc la ei. Chiar dacă Ciuvică sau Badea derapează, nu sunt ei de vină", a spus acesta.

"Unii pe internet, am văzut, s-au bucurat, pe mine m-a întristază vestea. Sunt colegii mei, care de-a lungul timpului au încercat, cu toate derapajele să spună adevăruri românilor. Uneori au făcut-o bine, alte ori au făcut-o mai puţin bine, uneori interesat, alteori complet dezinteresat. Prefera în astfel de momente să îmi amintesc de lucruri pozitive, de dezvăluirile pe care aceşti oameni le-au făcut", a afirmat Rareş Bogdan.

Vezi și: Mihai Gâdea, decizie RADICALĂ după ce ANAF a anunțat evacuarea: Îmi pare rău, de acum...

"Singur, respect instituţiile statului, dar eu mă întreb foarte simplu de ce erau necesare 10 maşini de la ANAF prezente la sediile Antenelor? De ce nu a venit o maşină? Un domn care să anunţe că trebuie evacut spaţiul sau să facă măsurători pentru a vinde, închiria spaţiul. Puteau discuta civilizat la o cafea. Oamenii de acolo, conducerea, va înţelege că trebuie să părăsească clădirea, dar să le lase timp. În cinci zile nu poţi să muţi o televiziune", a spus Rareş Bogdan. "Eu înţeleg că oamenii trebuie să părăsească sediile, dar daţi-le un termen. Sau poate nu le vor părăsi şi vor plăti chirie. Poate vă înţelegeţi cu ei şi vă plătesc chirie. Realitatea TV plăteşte o chirie uriaşă, de 43.000 de euro pe lună. O plătim cu greu, dar până la urmă o plătim că altfel ne-ar fi dat afară. Şi Antena, dacă stăteaţi de vorbă cu ei şi le spuneaţi că pe sediile lor trebuie să plătească 50.000 de euro, 20.000 de euro, ajungeaţi la o înţelegere. Aşa se face. Îmi pare rău, nu se poate muta o televiziune în cinci zile", a mai spus realizatorul "Jocuri de Putere".

Citește și: Judecător CSM, anunț cheie despre DNA după evenimentul de la Antena 3: ”Se vor modifica cifrele”

Rareş Bogdan a mai spus că atunci când Realitatea TV s-a mutat de la Casa Presei a durat ceva timp şi emisia s-a făcut o perioadă de timp dintr-un cort. "A fost complicat. Deci o televiziune ca Antena 1, Antena 3 şi Antena Stars se poate muta în luni de zile şi costă", a precizat acesta. Realizatorul Realitatea TV a mai spus că în cazul mutări Antenelor costurile pot ajunge la peste 1 milion de euro. "Cu toate lăturile pe care la un moment dat unii de acolo mi le-au turnat în cap pe nedrept, din răutatea sau invidie, nu contează, astăzi, uit toate acele lucruri, pentru că nu se pare normal ca 40 de oameni să dea năvala într-o instituţie de presă, când putea fi o discuţie civilizată la masă. Nu e normal să dai un termen de cinci zile, este o aberaţie, nu există aşa ceva nicăieri în lume, fie că îţi place sau nu îţi place politica Antenelor, că eşti de acord cu ei, că nu eşti de acord. Există termene, există civilizaţie, există o chestiune de dialog. Dialogul trebuie să primeze", a continuat Rareş Bogdan.

Acesta a mai afirmat că dacă mâine se întâmplă acelaşi lucru cu cei de la B1 va reacţiona la fel, mai ales că piaţa de publicitatea este una groaznică, în acest moment. "Nu poate exista democraţie, doar cu ANAF, doar cu servicii secrete, doar cu DNA. Trebuia să existe şi o presă liberă", a declarat Rareş Bogdan la Realitatea TV.

Vezi și: Un fost ministru LAUDĂ evacuarea Antenelor: 'O binecuvântare divină asupra României'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.