Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan depune PLÂNGERE PENALĂ pe numele lui Teodor Meleșcanu, după problemele de la secțiile din diaspora

Facebook
rares bogdan

Eurodeputatul ales din partea PNL Rareş Bogdan spune că PNL cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi că miercuri dimineaţă va depune plângere penală pe numele acestuia pentru modul în care a fost organizat scrutinul în diaspora, conform News.ro.

"Estimările sunt că în cazul în care funcţiona cum trebuie procesul electoral am fi avut între 700.000 şi un milion de voturi", a spus Rareş Bogdan.

Citește și: DEMISIE BOMBĂ în PNL - Un primar a renunțat la funcție, după ce a câștigat alegerile

El a acuzat "blocarea cu premeditare a procesului electoral”, în condiţiile în care votul arată că opoziţia a avut majoritatea voturilor cetăţenilor români din Diaspora.

"Nu au nicio scuză pentru blocarea votului şi revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu", a spus Rareş Bogdan, anunţând că PNL depune miercuri dimineaţă o plângere penală pe numele acestuia.

 

El a mai spus că românii au fost "umiliţi" şi luaţi pe sus din secţii de votare în care nu au mai ajuns să-şi exprime opţiunile, în străinătate.

 

"Cer tuturor parlamentarilor responsabili să treacă de urgenţă la deblocarea iniţiativei legislative introdusă de PNL cu privire la votul prin corespondenţă şi votul electronic, iniţiativă care a fost trântită în Senat şi care se află în Comisia juridică, la Camera Deputaţilor, for decizional", a spus reprezentantul PNL.

 

"Este obligatoriu ca votul electronic şi votul prin corespondenţă să fie introdus în procesul electoral, iar în cazul votului prin corespondenţă trebuie să se întâmple încă de la alegerile prezidenţiale" a spus acesta.

 

Bogdan a spus că PNL solicită "de urgenţă" demisia ministrului Teodor Meleşcanu.

 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, spunea, duminică seară, că nu are ce să-şi reproşeze cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe justiţie în străinătate şi crede că în zonele unde sunt grupaţi foarte mulţi români nu se poate face faţă prin consulate şi două sau trei circumscripţii, precizând că este nevoie de o nouă legislaţie petnru votul în afara graniţelor.

 

Luni, Teodor Meleşcanu a cerut scuze românilor din diaspora care nu au putut să-şi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. El spunea că a dispus anchete în ţările unde au fost "situaţii regretabile" şi anunţa că a cerut o analiză pentru a se găsi soluţii privind dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.