Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan îi trimite pe cei de la USR să vorbescă cu Dacian Cioloș: 'România să nu mai blocheze constituirea Comisiei Europene'

podul.ro
pnl usr

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a dezbătut, joi, la Digi24, cu deputatul USR, Cătălin Drulă, pe tema comisarului european.  Rareș Bogdan le-a cerut celor de la USR să discute cu liderul Renew Europe, Dacian Ciolos, referitor la urgența trimiterii acestei propuneri la Bruxelles în contextul în care oficialii europeni au fost extrem de clari că România nu trebuie să mai blocheze formarea componenței Comisiei Europene. În replică, Cătălin Drulă a cerut PNL să-și respecte promisiunile așa cum USR a votat Guvernul Orban după cum s-a stabilit în cadrul negocierilor dintre cele două partide.

În următoarele rânduri găsiți dialogul dintre reprezentanții celor două partide: Rareș Bogdan (PNL) și Cătălin Drulă(USR) dintr-o dezbatatere la Digi24:

„Cătălin Drulă: Orban ne-a spus că va fi o consultare în prealabil ( pe propunere comisar european n.r.). Acestă consultare nu a existat! Orban a încălcat acordul!

Citește și: USR strigă TRĂDARE: 'Prima încălcare a acordului dintre USR si PNL. Luna de miere nici nu începuse, și iată prima palmă'

Rareș Bogdan: Aici este o chestiune care ține de România|! Acum, cei de la USR ar trebui să stea de vorbă și cu Cioloș. Asta pentru în cadrul comisiei a fost stabilit un algoritm de doamna Ursula von der Leyen cu cele trei mari grupuri politice. Propunerile făcute de premierul Orban, în urma consultării cu președintele Iohannis, după o discuție cu Ursula von der Leyen, a fost ca pană pe 14 noiembrie România să nu mai blocheze constituirea Comisiei Europene și să trimită numele comisarului. Aș vrea ca dl. Drula să stea de vorbă cu Cioloș pentru că marți a avut loc o întâlnire importantă la Bruxelles. (...) Vorbim de deblocarea comisiei europene. E și chestiunea legată de egalitatea de gen: de aceea am trimis doua propuneri, un bărbat și o femeie.

Cătălin Drulă: Mai întai ar trebui ar fi trebuit să luam hotărârea în țară ca apoi să o trimitem la Bruxelles. Noi n-am angajat sa sustinem guvernul! Să  respecte si PNL promisiunile!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.