Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareş Bogdan acuză un 'troc inacceptabil': PSD, negocieri cu Ungaria pentru susţinerea Rovanei Plumb

Inquam Photos / Octav Ganea
Rares Bogdan

Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan acuză PSD că negociază cu reprezentanţii guvernului Ungariei pentru o susţinere reciprocă a comisarilor europeni, în comisiile din Parlamentul European. Deşi asemenea discuţii şi negocieri politice nu sunt un fapt inedit, Rareş Bogdan susţine că este vorba despre un "troc inacceptabil", pentru că propunerea Ungariei ar fi un controversat fost ministru al Justiţiei.

"ÎNCETAȚI SĂ MAI SFIDAȚI CETĂȚENII ROMÂNIEI ȘI SĂ MAI FACEȚI ȚARA DE RUȘINE!

Îi cer doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european!

Această nominalizare reprezintă o sfidare la adresa instituțiilor UE și o palmă dată românilor onești. Bilanțul profesional al persoanei desemnate include, printre altele, locul codaș obținut de România în privința fondurilor europene (28%) exact în timp ce Rovana Plumb conducea ...Ministerul Fondurilor Europene. Rovana Plumb nu îndeplinește criteriile de competență necesare unei poziții de înaltă demnitate, iar asupra integrității sale planează suspiciuni.

Președintele desemnat al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, este o persoană extrem de bine informată, dar pentru a nu umili România, nu a blocat procedura nominalizării comisarilor.

Atrag atenția că înțelegerile subterane pe care le face Guvernul Dăncilă pentru a obține susținerea Rovanei Plumb contravin intereselor cetățenilor României. Totodată, aceste jocuri de culise plasează puterea politică de la București în zona cenușie a respectării valorilor Uniunii Europene.

Exact în aceste ore se petrece un troc inacceptabil: eurodeputații socialiști români promit susținere la votarea candidatului Ungariei în schimbul sprijinirii Rovanei Plumb în comisii și în plen. Comisarul ungar pe care îl susține, astfel, PSD este nimeni altul decât Laszlo Trocsanyi, fost ministru al Justiției și artizan al unor legi care stau la baza declanșării unui conflict juridic de proporții între Comisia Europeană și Ungaria. Din legile lui Trocsanyi, care au adus Ungaria în situația activării art. 7 din Tratat, s-au inspirat socialiștii români, iar consecința poate fi devastatoare pentru sistemul juridic al țării noastre.

Îi solicit doamnei Viorica Dăncilă să înceteze a mai submina credibilitatea României și să nu mai facă tranzacții pe seama cetățenilor ei!

Interesul național nu se negociază! Bunăstarea și siguranța cetățenilor României nu pot fi subiect de troc politic. Plasarea Guvernului Dăncilă în trena FIDESZ reprezintă o trădare a intereselor românilor, situație care nu poate fi acceptată", scrie Rareş Bogdan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.