Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan amenință cu ieșirea de la guvernare: 'I-am atras atenția președintelui Iohannis'

digi24.ro
rares bogdan

PNL amenință cu ieșirea de la guvernare: 'I-am atras atenția președintelui. O singură propunere de mărire de impozit sau taxă va duce la ruperea Coaliției'

Devine „din ce în ce mai insuportabil” pentru PNL să guverneze alături de PSD, transmite prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, într-o intervenție la postul Digi24. Bogdan a confirmat că poartă „permanent” discuții cu alte partide pentru o altă coaliție, de dreapta. De asemenea, mai transmite Bogdan, Klaus Iohannis, ar fi fost avertizat în privința poziției celor de la PSD.

„Noi am fost sub o presiune publică pe care PSD a dus-o complet necolegial și incorect, începând de joi, afirmând pe toate canalele că PNL se opune creșterii pensiilor. Chestiune complet falsă, PNL nu se opune și nu s-a opus creșterii pensiilor. Știm exact că puterea de cumpărare a românilor a scăzut și că cei 4,9 milioane de pensionari au nevoie de această creștere. Am spus clar că indexarea trebuie să se realizeze și trebuie să vedem cu cât putem crește diferența. Doamna Bucura-Oprescu a venit cu acest 40%, care este ireal. Oameni buni, nu ne mai acuzați că nu dorim să mărim pensiile, pentru a ne pune într-o situație imposibilă în spațiul public și pentru a ne întreba pensionarii de ce nu vrem asta. Noi vrem, dar suntem lucizi, responsabili și echilibrați și ne întrebăm de unde luăm banii în 2024 și 2025. PNL a solicitat și sper ca PSD să fie de acord, ca în 2024 Guvernul să nu introducă taxe și impozite suplimentare. Boloș a spus că trebuie să introducem taxe și impozite ca să avem bani de pensii. Noi l-am chemat și i-am spus: Dacă introduci o singură taxă, pleci acasă!”, a afirmat Rareș Bogdan, la Digi24.

„Astăzi trebuie să îi păzim (n. r.: cu referire la PSD), să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta și oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD.

Dacă ar fi după mine, eu aș încerca de mâine (n. r.: cu referire la coaliția de dreapta). (...) Pentru PSD există doar bugetari și pensionari, nu există companii private. I-am văzut în doi ani, nu-i interesează mediul economic privat, capitalul românesc. (...) Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliției.

PNL are o problemă serioasă

Deși votează legea pensiilor, pensionarii ne înjură și spun că nu am vrut să mărim pensiile, că așa a spus PSD. Oamenii de afaceri sunt supărați pe noi pentru creșterile de impozite și taxe. Ne-am pus în cap și profesorii, să ne ducem cu toții în pădure. Suntem într-o situație în care ori jucăm politic și nu mai stăm în siajul PSD, ori ne lăsăm de politică și ne ducem să cultivăm pătrunjel, simplu”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

Discuțiile cu Iohannis

„În ultimele săptămâni, luni, am avut discuții cu președintele Iohannis, în care i-am atras atenția că ceea ce face PSD este complet imoral și necolegial. Nu se comportă ca un partener loial”, a concluzionat Bogdan.

Bogdan a mai afirmat că „permanent avem discuții cu Cioloș, domnii din USR, domnul Tomac” pentru o altă coaliție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.