Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan: 'Dacă Ciucă nu a refuzat un condamnat penal, nu e o problemă cu Abrudean'

Digi24
Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat luni, după ședința conducerii centrale a partidului, că premierul Marcel Ciolacu nu are de ce să refuze numirea în funcția de SGG a lui Mircea Abrudean dacă fostul premier a acceptat ca SGG un fost condamnat, cu referire la vicepremierul PSD Marian Neacșu.

  • „Mircea Abrudean a fost un foarte bun prefect și secretar general adjunct al Guvernului în mandatele dlui Orban și Cîțu. Are cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO, deci este unul dintre puţinii deţinători de clasificare de informaţii NATO din România, de asemenea, este cel care conduce comisia de evaluare a investiţiilor străine şi cel care a semnat practic validarea pentru investitori strategici de miliarde de euro în România, respectiv cel care a pus semnătura atunci când au fost analizate riscurile cu privire la anumite investiţii străine. Nu am nicio îndoială că dl Ciolacu va cântări serios și nu cred că domnia sa dorește sa tensioneze relația din guvernare. Vă asigur că noi nu vom ceda”, a declarat Rareș Bogdan.

La remerca jurnaliștilor că premierul PSD ar invoca și o incompatibilitate personală între el și Abrudean, liberalul a răspuns: „Legat de compatibilități, daca Nicolae Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat penal, nu cred că este o problemă”. „Nu dau nume”, a zis Rareș Bogdan, întrebat dacă se referă la Marian Neacșu, numit vicepremier PSD, care a fost condamnat definitiv în 2016 la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, după ce și-a angajat fiica la propriul cabinet parlamentar.

„Am mare încredere că serviciile secrete româneşti sunt foarte bine informate, aşa cum am încredere şi în partenerii noştri din afară.  (...) PNL nu a comentat lista propusă de PSD. Nu cred că PSD poate să facă acelaşi lucru, pentru că ar fi o jignire şi există nişte linii roşii pe care PNL le are”, a subliniat Rareș Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.