Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan reacționează după sesizarea Comisiei de la Veneția: 'Se joacă pe murdărirea imaginii României pe plan extern'

Facebook
rares bogdan

„Se joacă pentru murdărirea imaginii României pe plan extern” de către social-democrații prin sesizarea Comisiei de la Veneția în privința proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, a afirmat, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan.

”Încearcă să-și joace ultima lor carte, să joace pe murdărirea imaginii României pe plan extern, pe care oricum au făcut-o zob în ultimii ani de zile.(...) Sunt locuri unde PSD încă reușește să manipuleze, au reușit în cadrul Comisiei de monitorizare, poate pentru că nu le-au fost prezentate suficient de bine argumentele, poate au încercat să manipuleze ordinar. La Comisia de la Veneția nu vor reuși nimic, pentru că acolo va merge atât ministrul justiei Cătălin Predoiu în care am toată încrederea, cât și specialiștii noștrii, unde vor explica totul exact de clar", a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Citește și: USR nu dă șanse legii care elimină pensiile speciale: 'NU va putea să intre în vigoare'

El a criticat și menținerea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader în componența Comisiei de la Veneția.

"Nu mă bazez pe Tudorel Toader, care este încă membru al Comisiei de la Veneția și ar trebui schimbat de urgență, sper să se întâmple asta cât mai repede”, a adăugat liberalul.

Rareș Bogdan a ținut să precizeze că Guvernul va respecta decizia finală a Comisiei de la Veneția.

"Vom respecta în tocmai, noi suntem partide europene, suntem partidul care respectă toate forurile, că se numesc comisie, Parlament sau Comisia de la Veneția. Vom respecta întru totul, dar asta nu înseamnă că nu ne vom prezenta argumentele", a mai declarat

Adunarea Parlamentară a Consiliul Europei (APCE) a sesizat, miercuri, Comisia de la Veneția, la solicitarea PSD, pe tema proiectului de lege asumat de Guvern privind alegerea primarilor în două tururi. PSD acuză „un abuz de putere al Guvernului Orban”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.