Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan se opune ferm modificărilor propuse de Alina Gorghiu: 'Rog colegii să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc'

digi24.ro
rares bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat, vineri, un apel către deputații liberali să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc: „Nu-i transformați pe copii în viitori clienți ai psihologilor și psihiatrilor”.

„Opriți orice reclamă la orice formă de jocuri de noroc!! Nu-i transformați pe copii în viitori clienți ai psihologilor și psihiatrilor! Îi rog insistent pe colegii din PNL ca în Camera Deputaților să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc, indiferent de formă, dimensiune, amplasament sau suport (stradal, audio-vizual etc)”, scrie pe Facebook Rareș Bogdan.

Copiii și adolescenții, adaugă el, nu au discernământul pentru a realiza cât de periculoasă este patima jocurilor de noroc, iar psihiatrii afirmă că mai mult de două treimi din cei cu dependență revin la vechiul obicei.

„Nu putem permite ca tinerii să cadă victime acestor reclame îndoielnice, care garantează (?!) câștiguri ușoare, dar îi împing să-și cedeze viitorul unei afecțiuni aproape imposibil de tratat”, încheie primvicepreședintele PNL.

Plenul Senatului a dezbătut și votat miercuri proiectul de lege prin care se interzice difuzarea la radio și TV, în intervalul orar 06:00 - 23:00, a reclamelor la jocurile de noroc.

Proiectul a fost adoptat cu 80 de voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" și două abțineri. El merge acum la Camera Deputaților.

Președinta interimară a Senatului, liberala Alina Gorghiu, cea care a susținut modificările la proiect, a declarat că tinerii sunt afectați de genul acesta de divertisment și fenomenul ia amploare, însă "pârghiile corecte au fost luate ieri în Comisii".

Ea a mai spus că familiile nu sunt iresponsabile să-și lase copiii să se uite la TV la ora 05:00 dimineața, deci nu sunt probleme dacă reclamele rulează în intervalul orar 23:00 - 06:00.

"Această abordare este cea sănătoasă pentru că avem la bază studii", a comentat Gorghiu, completând că aceste studii spun că interzicerea totală nu face decât să amplifice fenomenul spre o piață neagră.

Ea a dat exemplul din Franța și Marea Britanie unde au fost adoptate măsuri similare care nu vizează o interzicere totală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.