Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rares Bogdan șterge pe jos cu programul de guvernare al lui Ciolacu: Eu nu sunt sclav modern în Europa

captura Prima News
Rares Bogdan

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a afirmat, întrebat despre o expresie din programul de guvernare a actualei coaliţii care spune că românii nu vor mai fi ”sclavi moderni” ai Europei, că românii nu au plecat din ţară de bunăvoie, ci din cauza unor probleme de ordin financiar în cel mai multe cazuri şi a arătat că aceştia sunt respectaţi şi respectabili, în străinătate. Rareş Bogdan a susţinut că, personal, nu avea cunoştinţă despre prezenţa acestui citat în programul de guvernare, scrie News.ro.

Rareş Bogdan a declarat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că nici el, nici românii nu sunt ”sclavi moderni”.

”Nu sunt nici eu sclav modern şi nici românii nu sunt sclavi moderni. Românii care au plecat în afara graniţelor - 1,4 milioane în Marea Britanie, un milion în Spania, un milion în Italia, 1,3 milioane Germania sau 800.000 în Franţa, ca să vorbesc doar de comunităţile foarte mari - sunt oameni care muncesc, care şi-au făcut acolo o carieră, care şi-au făcut un rost în viaţă. Sunt oameni respectaţi în comunităţi. Circul mult între oamenii din diaspora şi autorităţile locale sau centrale ale statelor respective au o părere foarte bună despre aceştia. Îmi spunea, de exemplu, sâmbătă, preşedintele Partidului Popular că, dacă românii ar pleca dintr-o dată, dacă i-am lua cu avioanele, ar avea o mare problemă, Spania. Acelaşi lucru spun britanicii, acelaşi lucru spun francezii, acelaşi lucru spun italienii. Deci nu consider că românii sunt sclavi în Europa. Consider că au plecat din considerente economice. De cele mai multe ori consider că sunt nedreptăţiţi în ceea ce înseamnă problema Schengen şi sunt umiliţi. Dar nu înseamnă că sunt sclavi. Nici nu se simt sclavi. Nici nu sunt sclavi, sunt plătiţi pentru munca lor”, a afirmat Rareş Bogdan.

Întrebat de ce a fost de acord cu această formulare în programul de guvernare, Rareş Bogdan a explicat că nu a ştiut nimic despre existenţa ei.

”Sincer, eu n-am văzut-o. Acum că mi-o spuneţi... Am văzut chestiunile mari din programul de guvernare. Recunosc, această exprimare.... Aţi fost foarte plastic. E mai mult în linia editorialului dumneavoastră de început (...) Adică ar trebui să înţelegem chestiunea asta, că în Europa noi nu am plecat de bunăvoie, dar în acelaşi timp ne-am adaptat şi suntem cetăţeni respectaţi şi respectabili în ţările unde am ajuns. De asemenea, să înţelegem odată pentru totdeauna că această ţară are nevoie de Europa, că este parte a Europei, că fără bani europeni intrăm în faliment şi trebuie să fie preocuparea noastră numărul unu, nu doar PNRR-ul şi reformele de acolo, ci şi fondurile structurale. Şi să mai înţelegem că România are doi mari investitori (…) diaspora, cu miliarde şi miliarde de euro anual, şi, de asemenea, fondurile europene. Gândiţi-vă că doar fermierii români, 840.000 de fermieri primesc anual fonduri nerambursabile de 2,5 miliarde de euro. De la 6.000-8.000 euro până la milioane de euro”, a precizat Rareş Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.