Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răscoala actorilor: Peste 30 de teatre din Franța au fost ocupate de protestatari

evz.ro
Teatrul La Scala din Milano

Instituţiile culturale franceze cresc presiunea asupra guvernului pentru a relaxa restricţiile pandemice şi a le permite redeschiderea, organizând o serie de proteste, relatează duminică DPA.

Citește și: Mircea Dinescu, dezvăluiri rușinoase despre Gabriel Liiceanu: A refuzat să fie dizident de frică. După 1989 a primit de la SRI plocoane

Personalul a ocupat peste 30 de teatre din toată ţara, inclusiv instituţii importante din Paris și Strasbourg.

Aproximativ 20 de cinematografe au sfidat regulile şi s-au deschis pentru public în weekend, proiectând filme în mod gratuit cinefililor într-o altă formă de protest.

Furia cu privire la restricţiile din sector a fost difuzată şi la premiile Cesar, principalele recompense cinematografice ale ţării. Numeroşi actori şi-au exprimat frustrarea, printre care Isabelle Huppert, o vedetă de film care s-a pronunţat la ceremonia de vineri seara pentru redeschiderea cinematografelor cât mai curând posibil. Actriţa Corinne Masiero s-a dezbrăcat complet în timpul galei, în semn de protest faţă de tratamentul guvernului cu privire la scena culturală.

Muzeele, cinematografele şi teatrele franceze au fost închise de la sfârşitul lunii octombrie. Lucrătorii culturali spun că, spre deosebire de alte ţări, guvernul refuză să ofere un calendar sau perspective pentru momentul în care instituţiile se pot redeschide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.