Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rasismul din SUA revine în atenţie. ALBII sunt discriminaţi! Mai multe universităţi americane au intrat în colimatorul Ministerul Justiţiei

sua, universitati

Ministerul Justiţiei din SUA intenţionează să ancheteze şi posibil să acţioneze în judecată universităţi în legătură cu politici de admitere care îi discriminează pe candidaţii albi, potrivit ediţiei de marţi a cotidianului The New York Times, care citează un document oficial al departamentului, relatează Reuters, conform agerpres.

Potrivit documentului citat, sunt căutaţi avocaţi în Divizia pentru drepturi civile din cadrul Ministerului Justiţiei care să fie interesaţi să lucreze la un nou proiect privind 'investigaţii şi posibile litigii legate de discriminarea pe bază de rasă la concursurile de admitere în universităţi şi colegii', notează publicaţia citată.

Citeşte şi: După ce a criticat preţul exorbitant, Trump a obţinut o reducere substanţială pentru noile aparate Air Force One

Curtea Supremă din SUA a decis că universităţile pot folosi politici afirmative în cadrul procesului de admitere, care sunt destinate să ofere solicitanţilor minoritari un avantaj la intrarea la la colegiu. Instanţa a respins cotele rasiale, dar a afirmat că rasa poate fi folosită ca factor între alţii în evaluarea unui candidat.

Criticii acţiunii afirmative susţin că în unele cazuri se merge prea departe în ceea ce priveşte discriminarea împotriva candidaţilor albi şi asiatici.

Potrivit The New York Times, documentul difuzat de Ministerul Justiţiei nu menţionează explicit categoriile care prezintă un risc din cauza politicilor afirmative la admitere, dar susţinătorii şi criticii proiectului au afirmat că acesta vizează în mod clar programele de admitere care încearcă să-i ajute pe studenţii de culoare şi latino.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.