Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspuns VEHEMENT dat de Lukașenco pentru UE și SUA, care nu îl recunosc oficial: 'Nu le-am cerut niciodată să ne recunoască'

DW
Alexander Lukashenko juramant

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a atacat joi decizia mai multor ţări de a nu îi recunoaşte legitimitatea, după un scrutin prezidenţial considerat fraudulos şi după reprimarea unei vaste mişcări de contestare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Strigă că nu ne recunosc. Ştiţi, nu le-am cerut niciodată să ne recunoască, să ne recunoască alegerile, să ne recunoască preşedintele reales", a spus, conform agenţiei oficiale de presă Belta, Lukaşenko, vorbind despre sine, aşa cum face deseori, la prima persoană plural, primindu-l pe ambasadorul chinez.

Preşedintele belarus şi-a început oficial miercuri al şaselea mandat în urma unei ceremonii de învestitură care nu a fost anunţată înainte, de teama, potrivit opoziţiei, unei mobilizări a protestatarilor.

UE, Germania, cele trei ţări baltice - Lituania, Letonia şi Estonia -, Polonia, precum şi SUA au transmis ulterior că nu îl recunosc pe Lukaşenko, la putere din 1994, ca preşedinte legitim ales al Belarusului.

Realegerea sa extrem de controversată în cadrul unui scrutin la 9 august a declanşat o mişcare de contestare inedită în ţară care continuă în ciuda reprimării manifestaţiilor, încarcerării sau exilării unor figuri ale opoziţiei.

Învestitura lui Lukaşenko a dus miercuri la manifestaţii spontane care au adunat mii de persoane, în special în capitala Minsk.

Poliţia le-a dispersat violent, iar 364 de persoane au fost arestate, dintre care 252 la Minsk, conform Ministerului de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.