Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul lui Liviu Dragnea la întrebarea dacă se fac angajări politice la societăţile de interes strategic / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea parlament PSD

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi în legătură cu proiectul privind guvernanţa corporativă că nu vede de ce societăţi de interes strategic pentru România să nu poată să fie gestionate de stat.

"În primul rând, nu am văzut foarte multe performanţe generate de Ordonanţa 109. Pe de altă parte, nu văd de ce societăţi de interes strategic pentru România să nu poată să fie gestionate prin intermediul statului român", a precizat Dragnea.

Citește și: Carmen Iohannis, uimește, înainte de Crăciun: Ce gest a făcut Prima Doamnă a României

El a fost întrebat de ce aproape 100 de firme, societăţi cu capital românesc, regii autonome, au fost exceptate de la OUG 109, care a fost criticată de Opoziţie.

Întrebat dacă se dă liber la angajări politice, el a răspuns: "Nu, categoric nu".

Citește și: Inedit! Cine este elevul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai și de ce a făcut asta

Miercuri, deputaţii au adoptat proiectul legislativ privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu amendamente.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea alineatului (3) al articolului 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 111/2016, cu modificările ulterioare, în sensul includerii unor societăţi în categoria excepţiilor de la aplicarea actului normativ de bază.

Citește și: Mutare bombă în televiziune: Ce vedetă revine la Antena 1

Potrivit propunerii legislative, sunt exceptate de la aplicarea prevederilor OUG 109/2011 câteva zeci de companii şi instituţii din domeniul apărării, de creditare sau de apă, printre care Fabrica de Arme Cugir S.A., Societatea Arsenal Reşiţa S.A., Societatea Complexul Energetic Oltenia - S.A. (CEO), Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. şi companiile deţinute de aceasta, Societatea Naţională de Gaze Naturale ROMGAZ SA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.