Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul Maiei Sandu la întrebarea dacă este a Moldovei victoria echipei Sheriff Tiraspol: Conflictul transnistrean l-am discutat cu președintele Germaniei

instagram
maia sandu varful moldoveanu munte romania

Președinta țării, Maia Sandu, a felicitat echipa de fotbal din regiunea autoproclamată din stânga Nistrului, pentru victoria obținută și i-a urat în continuare aceeași performanță, însă fără a atribui sau a respinge acest rezultat ca fiind al Moldovei. Opinia a fost exprimată de către șefa statului la conferința de presă organizată, după întrevederea pe care a avut-o cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, transmite realitatea.md.

Mai exact, Maia Sandu a fost discretă și a încercat să împace „ambele tabere”, care susțin că este victoria Moldovei, dar și cele care condamnă acest rezultat că ar fi a țării noastre, pentru că este o regiune separatistă, susținută de Federația Rusă și nerecunoscută de comunitatea internațională.

„Felicit echipa pentru acest succes și le urez succes și la jocurile următoare.

În rest, cât ține de rezolvarea conflictului transnistrean este un subiect foarte complicat la care o să lucrăm așa cum am discutat și astăzi cu domnul președinte al Germaniei.

Un subiect care presupune încă o dată reiterarea poziției noastre de identificare a unei soluții pașnice, diplomatice, care va rezulta într-un stat funcțional”, a spus Maia Sandu.

Precizăm că fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, încă de aseară, în timpul meciului a calificat victoria Sheriff Tiraspol ca fiind a Moldovei. Și unii deputați, inclusiv din PAS au felicitat echipa din regiunea separatistă, lucru criticat și condamnat de unii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.