Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în Austria: Cine a fost ales președinte

Alexander Van der Bellen

Candidatul ecologist Alexander Van der Bellen a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică din Austria, informează luni presa austriacă şi BBC, citate de Reuters.

Institutele de sondare prognozau un scor de 50-50% între Van der Bellen şi reprezentantul extremei drepte, Norbert Hofer, cu un avantaj de mai puţin de 3.000 de voturi pentru Van der Bellen, scrie agerpres.ro.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

Acesta este cel mai strâns scrutin din istoria ţării. După numărarea voturilor prin corespondenţă exprimate la alegerile prezidenţiale de duminică din Austria, candidatul de extremă-dreapta Norbert Hofer a obţinut 49,7% din voturi, în timp ce contracandidatul său, ecologistul Alexander van der Bellen, a primit 50,3% din voturi, a informat luni Ministerul de Interne austriac, citat de Reuters.

Citește și: Culmea hackerilor: Un site de hackeri a fost spart de un…hacker

De altfel, chiar înainte de anunţarea oficială a rezultatelor, Hofer şi-a recunoscut înfrângerea într-o postare pe Facebook. 'Evident că sunt foarte trist astăzi. Mi-ar fi plăcut să veghez asupra acestei minunate ţări în calitate de preşedinte', a scris pe contul său de Facebook politicianul în vârstă de 45 de ani, care intrase în cursă în calitate de favorit, după ce câştigase, în aprilie, primul tur al scrutinului prezidenţial.

În ciuda înfrângerii, sprijinul puternic al populaţiei pentru platforma eurosceptică şi antiimigraţie promovată de Hofer dovedeşte o tot mai mare acceptare a publicului a unor astfel de luări de poziţie în Europa, comentează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.