Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul accidentului din Neamț, în care au murit 9 persoane: o nouă ipoteză luată în calcul de anchetatori

O nouă ipoteza este luată în calcul drept posibilă cauză a accidentului tragic în urma căruia nouă persoane au murit înnecaţi, după ce microbuzul în care se aflau a plonjat în apele Bistriţei.

Citește și: S-a publicat LISTA marii Loje a Masonilor din România: un fost premier și un judecător de rang înalt, printre cei activi

Specialştii analizează posibilitate ca una dintre roţi să nu se fi desprins accidental, ci pentru că n-a fost bine fixată în şuruburi, conform Neamtv.ro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ar exista indicii că pe traseu, microbuzul ar fi făcut pană, iar soferul a înlocuit roata fără să strângă bine cele cinci prezoane (suruburi).

Ipoteza este susţinută de faptul că un singur prezon a rămas, rupt, în butucul roţii, deci este foarte posibil ca celelalte patru să se fi defiletat pe rând, în mers. Aşa se face că roată a ajuns să se ţină într-un singur şurub, care s-a rupt şi a provocat schimbarea de direcţie încheiată cu tragicul accident. 

Vineri, scafandrii au căutat, din nou, în canalul de aducţiune al Bistriţei, roata lipsă a autovehiculului, însă fără succes. 

Pe lângă viteză şi defecţiunea tehnică, încărcătura peste limitele tehnice ale autoutilitarei (cel puţin 150 de kilograme în plus)  a contribuit intr-o proporţie foarte mare la finalul tragic, pentru că pasagerii au fost blocaţi între bagaje.
De asemenea, faptul că urmele de frâne se întind pe o distanţă de aproximativ 40 de metri arată că este foarte puţin probabil ca tânărul şofer să fi adormit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.