Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul Brexitului: Opoziţia a obținut controlul asupra agendei Parlamentului de la Londra

brexit

Membrii Camerei Comunelor au aprobat o moțiune ce permite opoziției să stabilească agendei Parlamentului de la Londra, acesta fiind primul pas în cadrul unui proces ce ar permite blocarea planului premierului Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord.

În pofida avertismentului lansat de Boris Johnson că va convoca alegeri anticipate pe data de 14 octombrie dacă Camera Comunelor îi va limita opţiunile privind Brexit, opoziţia, sprijinită de un grup de conservatori rebeli, a depus o moţiune al cărei scop este de a prelua controlul asupra agendei Parlamentului de la Londra, urmând ca votul pe această temă să se desfăşoare în jurul orei locale 22 (ora României, 24:00), informează postul CNBC.

Citește și: Oreste râde de blonda care vrea să-l bată pe Klaus Iohannis: Uite cine vrea să fie președinte

La capătul unei dezbateri de urgență furtunoase, în favoarea moțiunii au votat 328 membri ai Camerei Comunelor, iar 301 s-au pronunţat împotrivă, informează postul BBC News și cotidianul The Guardian.

În urma acestui vot, Parlamentul de la Londra preia controlul asupra Brexit din mâinile premierului Boris Johnson, informează mediafax.ro.

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi

După obţinerea controlului asupra afacerilor parlamentare, în pofida obiecţiilor Guvernului Boris Johnson, opoziţia va încerca miercuri să adopte o lege care l-ar obliga pe Johnson să ceară Uniunii Europene să amâne Brexit-ul până la 31 ianuarie 2020, în afara cazului în care un acord de Brexit este aprobat de Parlament ori Legislativul de la Londra acceptă ieşirea fără acord din Blocul comunitar.

Boris Johnson a reacționat dur la decizia Parlamentului, semnalând că partidul pe care îl conduce va propune o moțiune pentru convocarea de alegeri anticipate.

Citește și: EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

"Să nu existe niciun dubiu cu privire la consecințele votului din această seară", a declarat șeful Guvernului după anunțarea rezultatului.

"Parlamentul este la un pas să strică orice acord pe care l-am putea încheia cu Bruxellesul", a mai afirmat premierul britanic, adăugând că "aceasta va însemna mai multă ezitare și mai multe întârzieri".

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.