Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul protocoalelor SECRETE semnate de SRI: Eduard Hellvig vrea desecretizarea, dar Parchetul e cel care decide / VIDEO

sri dna

Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control a SRI din Parlament, a anunțat că a discutat cu șeful SRI, Eduard Hellvig, despre desecretizarea protocoalelor încheiate de Serviciu. SRI a anunțat că e de acord cu desecretizarea acestora, dar, surpriza abia acum vine. Parchetul General e cel care trebuie să accepte desecretizarea, pentru că e a fost inițiatarul.

”Am informat comisia că am avut încă o discuţie cu domnul director al SRI. Faţă de situaţia anterioară, în urma unei analize, a ajuns la concluzia că toate articolele din protocol pot să fie declasificate şi prezentate spaţiului public. Deci, în ceea ce priveşte SRI, nu mai există niciun fel de element în care să nu fie de acord şi a rămas ca, în cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine dimineaţă, SRI să trimită către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acordul lor de a desecretiza şi solicitarea lor de acord din partea Parchetului de a desecretiza.”, a spus Manda.

Citește și: Este pe făraș! RUPTURĂ între conducere și jucătorul de AUR al lui Gigi Becali

El a adăugat că protocolul a fost încheiat între Parchet şi SRI, motiv pentru care va fi nevoie de acordul Parchetului pentru a fi desecretizat şi făcut public.

"Ne-am uitat din nou pe protocol, este încheiat între Parchet şi SRI, şi nu între SRI şi Parchet, are număr secret la SRI şi număr secret la Parchet şi este clar că va fi nevoie şi de acordul Parchetului pentru a fi desecretizat şi prezentat publicului. Motiv pentru care nu vom mai avea o discuţie cu cei din conducerea SRI pe acest subiect, pentru că tot protocolul va fi prezentat publicului după ce va fi de acord şi Parchetul", a susţinut Manda.

Citește și: Mutare de proporții! Se vor lansa două noi posturi în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.