Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în Dosarul lui Băsescu: Gabriela Firea își retrage plângerea

captura TV
Gabriela Firea

Veste mare pentru Traian Băsescu! Vine exact în zilele în care președinte al României se plânge peste tot că procurorii Direcției Naționale Antocprupție (DNA) l-au luat la țintă pe el și familia lui.

UPDATE - REACȚIA LUI TRAIAN BĂSESCU

Vezi și: Gabriel Liiceanu, atac la Klaus Iohannis: este INIMAGINABIL!

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat în această seară la Antena 3 că renunță la plângerea împotriva lui Traian Băsescu deoarece consider că nu mai are timp să facă naveta la Parchetul General într-un dosar care până la această dată a întârziat nepermis de mult. Ea a precizat că decizia a luat-o după ce s-a consultat cu familia și apropiații.

Am decis să îmi retrag plângerea prealabilă din dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu era urmărit penal pentru infracțiunea de amenințare împotriva mea. Acest lucru atrage de la sine clasarea dosarului și înlăturarea răspunderii penale pentru cel acuzat.

Am luat această decizie pentru ca, pe parcursul acestui caz am fost aleasă de bucureșteni în funcția de Primar General al Capitalei, iar în această calitate nu mai am efectiv timp pentru a mai participa la alte eventuale audieri sau termene de judecată. Consider că dacă s-ar fi dorit de către cei în drept, acest dosar ar fi putut fi încheiat cu mult înainte de a deveni Primar General.”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și: Gabriel Oprea, REVOLTAT: Acestea sunt adevărurile pe care procurorii nu le-au dat pe surse

Citește și: EXCLUSIV STENOGRAME PSD: Eu fac listele! NU vreau partide în partid!/ AUDIO

Ea susține că dosarul era destul de limpede pentru orice om obișnuit, dar că solucționarea lui a durat nejustificat de mult și prin urmare ar vrea să își dedice timpul activităților de la Primăria:

Probele au fost foarte clare, pentru că declarația de amenințare a fostului președinte a fost publică și a văzut-o toată lumea. Dar, din motive care îmi scapă, soluționarea dosarului s-a tergiversat nejustificat de mult, iar eu nu îmi permit să pierd timpul la Parchet, când în București sunt atât de multe probleme urgente care reclamă prezența și interventia Primarului General.

Știu că în rândul vostru sunt multe persoane care m-au încurajat să duc această luptă împotriva fostului președinte și care ar putea fi dezamăgite de această decizie a mea. Vă rog însă să țineți cont că a trebuit să aleg între a duce mai departe o luptă personală care nu știu cât ar mai fi putut dura și a-mi face cu răspundere datoria de Primar General.

În aceste condiții, decizia mea nu putea fi decât cea în favoarea interesului general. Consider că e mai important să îmi folosesc timpul și energia pentru rezolvarea problemelor bucureștenilor care și-au pus în mine speranțe foarte mari.”, a mai spus primarul general al Capitalei în cadrul Emisiunii Q & A realizată de Alessandra Stoicescu la Antena 3.

Citește și: S-a demarat PLANUL 'Iohannis președinte-jucător' în laboratorul Cotroceniului

Gabriela Firea l-a dat in judecata pe Basescu dupa ce aceasta a declarat despre ea, la o emisiune de televiziune, ca "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele..." a spus atunci fostul presedinte.

Gabriela Firea i-a făcut fostului președinte plângere penală la Parchetul General, plângere care după mai multe audieri a fost soluționată cu trimiterea în judecată, soluție infirmată apoi de procurorul general la României pe motiv că probele nu sunt suficiente și s-a redispus refacerea anchetei - VEZI AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.