Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Ioan Mircea Pașcu ar putea da lovitura și ar putea deveni comisar european

ioan mircea pascu

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că îl va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu să ocupe interimar locul de comisar european la Dezvoltare Regională, lăsat vacant de Corina Crețu. Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a explicat că el nu-și dorește să-i înlocuiască pe comisarii plecați în funcțiile de europarlamentari și va funcționa cu echipa rămasă, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene.

Citește și: Ministrul Muncii, REACȚIE RAPIDĂ după ce Iohannis a promulgat Legea pensiilor

Situația s-ar putea schimba radical, pentru că în Consiliul Europei nu s-a ajuns la unanimitate pe acest subiect, iar Jean Claude Juncker ar putea fi obligat să accepte propunerile de interimari. 

Locul României a rămas vacant în comisia condusă de Jean Claude Juncker, după ce Corina Crețu a fost aleasă europarlamentar și a renunțat la mandatul de la Dezvoltare Regională. Potrivit procedurii, Guvernul este cel care propune comisarul european. Președintele Comisiei Europene trebuie să fie de acord, după care candidatul trebuie audiat de comisiile Parlamentului, iar ulterior trebuie votat de plen. 

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar PSD din 2007 și, până de curând, la alegerile europarlamentare el a fost scos de Liviu Dragnea de pe listele social-democraţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.