Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație la Galați: Judecătorii consideră legală constituirea CJ și CL

ciocanel judecator

Magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au admis joi recursul formulat de Consiliul Judeţean împotriva sentinţei Tribunalului Galaţi din 10 august prin care hotărârile de constituire şi alegere a preşedintelui şi vicepreşedinţilor erau anulate ca urmare a invalidării mandatului de consilier judeţean al fostului primar al municipiului Galaţi, Marius Stan.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de biroul de presă al Curţii de Apel Galaţi, "s-a respins excepţia inadmisibilităţii recursului, în ce priveşte dispoziţia din sentinţă referitoare la anularea Hotărârii Consiliului Judeţean (HCJ) Galaţi nr. 119/2016 (constituirea CJ Galaţi), ca nefondată. S-a admis recursul declarat de U.A.T. Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi. S-a casat în parte sentinţa recurată şi în rejudecare: s-a respins ca nefondată cererea de anulare a H.C.J. nr. 119/2016, nr. 120/2016 (alegerea preşedintelui CJ) şi nr. 121/2016 (alegerea vicepreşedinţilor CJ)".

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

Pe de altă parte, Curtea de Apel Galaţi a respins ca inadmisibil recursul împotriva dispoziţiei din sentinţă privind adoptarea unei hotărâri de validare a mandatului de consilier judeţean al lui Marius Stan.

Pe 10 august, Tribunalul Galaţi a dispus prin sentinţă definitivă validarea mandatului de consilier judeţean al lui Marius Stan şi "anularea H.C.J. nr. 119/2016 de constituirea CJ Galaţi şi cu drept de recurs anularea HCJ 120/2016 (alegerea preşedintelui CJ) şi nr. 121/2016 (alegerea vicepreşedinţilor CJ)".

Citește și: Ea e femeia care reprezintă România la Miss Earth 2016: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / FOTO

Pe 29 septembrie, Marius Stan a renunţat la mandatul de consilier judeţean şi a optat pentru cel de consilier local, după ce a avut câştig de cauză în instanţă în privinţa validării celor două mandate.

Tribunalul Galaţi a decis, pe 29 august, anularea hotărârilor privind constituirea Consiliului Local Galaţi şi de alegere a viceprimarilor municipiului, instanţa hotărând ca mandatul de consilier local al Marius Stan să fie validat. Decizia instanţei a fost atacată cu recurs de CL Galaţi la Curtea de Apel Galaţi, care a rămas în pronunţare.

Citește și: DEZVĂLUIRILE unei vedete despre Donald Trump: Unele nu aveau sutien, altele erau goale! Intra cum voia

Marius Stan a dat în judecată CJ şi CL Galaţi, după ce mandatele de consilier local şi judeţean ale acestuia au fost invalidate prin votul consilierilor PSD, UNPR, PMP şi ALDE.

Marius Stan a fost ales consilier local şi judeţean la alegerile din luna iunie pe listele UNPR, iar după fuziunea cu PMP el a fost desemnat prim-vicepreşedinte al filialei judeţene PMP Galaţi.

Citește și: Dovedit științific: Femeile vorbesc mai mult decât bărbații, iar numărul cuvintelor rostite în plus e URIAȘ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.