Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Tolontan anunță o victorie mare în instanță

judecator (1)

Jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor-şef al Gazetei Sporturilor, anunţă o victorie importantă în instanţă. Curtea de Apel București a respins joi, 30 iunie, toate plângerile și pretențiile materiale ale procurorului Alina Florentina Stoica împotriva celor doi jurnaliști ai Gazetei care au relatat cazul Gala Bute. CAB modifică astfel decizia instanței de fond. Pe 24 iunie 2015, Judecătoria Sectorului 2 dăduse dreptate procurorului și considerase că „jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag au încălcat dreptul la reputație și demnitate al magistratului Alina Florentina Stoica”.

Gazeta Sporturilor a început să ancheteze Gala Bute în 2011. Abia după doi ani DNA a deschis un dosar în acest caz. Cazul este cercetat de Alina Stoica, șefa biroului anticorupție pe fonduri europene al DNA. Aceasta audiază martori, consultă documente și decide să-l trimită în instanță doar pe Rudel Obreja, președintele federației de box și patronul firmei care a organizat gala. Elena Udrea și Ion Ariton nu sunt chemați la audieri. Niciun funcționar sau demnitar al statului nu este pus sub acuzare pentru cheltuirea celor 2,4 milioane de euro, relatează tolo.ro.

Vezi şi: SURSE - Liviu Dragnea a identificat marii dușmani din INTERIORUL PSD și ALDE

Pe 1 decembrie 2013, la cererea Laurei Coduţa Kovesi, procurorul șef adjunct Mariana Alexandru întocmește o Ordonanță de respingere a rechizitoriului Alinei Stoica. În câteva zile, Alina Stoica părăsește DNA şi se transferă la DIICOT, acolo unde șefă era Alina Bica, prietena Elenei Udrea.

Pe 21 aprilie 2015, dosarul Gala Bute este trimis în instanță, total diferit faţă de rechizitoriul Alinei Stoica. Opt inculpați ajung în fața Înaltei Curți. Patru dintre inculpați și-au recunoscut deja vinovăția în fața instanței. Niciunul nu fusese acuzat de Alina Stoica.

În primăvara lui 2015, procurorul Alina Stoica se consideră denigrată de către ziariști și deschide un proces. Ea apreciază că articolele din decembrie 2013 și cele care au urmat au reprezentat o campanie țintită de afectare a reputației sale. Prima instanță, judecător Claudia Constantina Ștefan de la Judecătoria Sector 6, îi dă în mare măsură dreptate, dar respinge cererile materiale, cifrate la 400.000 de lei. Ambele părți fac apel.

Dosarul ajunge la Curtea de Apel București. Sentința apare vineri, 1 iulie: „Curtea de Apel respinge ca nefondat apelul declarat de apelantă-reclamantă. Admite apelul declarat de apelanții-pârâți. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Respinge în tot acţiunea ca neîntemeiată. Obligă pe apelantă-reclamantă la 20 lei cheltuieli de judecată către apelanții pârâți. Admite intervenția accesorie. Definitivă."

Vezi şi: Prună, despre situaţia din penitenciare: Nu pot schimba conducerea ANP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.