DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Răsturnare de situaţie: Avocatul Sorinei Pintea anunţă că aceasta NU revine în funcţia de manager, ci vrea să se pensioneze

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorina Pintea

Avocatul Viorel Mocanu, reprezentantul legal al Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii, în prezent urmărită penal de DNA sub control judiciar, reacţionează la informațiile apărute în spațiul public cu privire la revenirea clientei sale în funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr.Constantin Opriş" Baia Mare. Acesta neagă informaţia şi anunţă că Sorina Pintea şi-a depus actele pentru a se pensiona pe caz de boală.

"Starea de sănătate a clientei mele a fost și este una precară, agravată fiind în perioada de arest preventiv din cursul lunii martie 2020, aspect de natură a o pune în imposibilitate obiectivă să desfășoare, în prezent, orice tip de activitate, nu doar cea de manager.

La data de 2 martie 2020, doamna Sorina Pintea, fiind arestată preventiv, din proprie inițiativă, a formulat demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr.Constantin Opriş" - Baia Mare, demisie care a fost înregistrată în data de 5 martie 2020, dată de la care au început să curgă cele 30/45 de zile pentru predarea madatului către actualul manager, dl. doctor Pop Vasile.

Având în vedere că la data de 6 martie 2020, doamna Sorina Pintea a fost plasată sub control judiciar de către Curtea de Apel București însă, ca efect al agravării stării de sănătate, aceasta a fost internată, direct din arest, în Spitalul Clinic de Boli Reumatismale "Dr. I. Stoia", situație ce pus-o în imposibilitate de a se prezenta la Spital pentru a preda d-lui doctor Pop Vasile mandatul, aflându-se în concediu medical.

În acest moment, d-na Sorina Pintea și-a depus actele pentru a se pensiona pe caz de boală, dată fiind boala autoimună de care suferă, aflându-se astfel, în continuare, în concediu medical.

Toate atribuțiile de manager îi aparțin d-lui doctor Vasile Pop, cel care a și exercitat această funcție din 28 februarie 2020 până în prezent și care va avea această calitate și în viitor.

Este lipsită de adevăr informația că doamna Sorina Pintea și-a revenit din punct de vedere medical și că ar avea intenția să revină în funcția de manager sau în viața politică.

Este exclusă orice revenire a doamnei Pintea, cu atât mai mult cu cât mandatul de manager al acesteia expiră la începutul lunii mai 2020 și nu poate fi prelungit, iar renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul", transmite Viorel Mocanu.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Sorina Pintea a obținut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an.

„Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Județean Maramureș că rămâne în concediu medical și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei și am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanții CJ Maramureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.