Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: Cine a înregistrat, de fapt, partidul #Rezist

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam rezist

În urmă cu o săptămână, se anunţa înregistrarea partidului #Rezist. Anunţul a apărut pe pagina de Facebook a unei societăţi comerciale deţinute de Iulian Uță, patronul ziarului Profit din Curtea de Argeș, fost lider UNPR. Doar că iniţiativa s-a blocat dintr-un motiv neaşteptat: partidul #Rezist a fost deja înregistrat de alte persoane.

"În 3 martie 2017 un timișorean a trimis la Tribunalul București actul constitutiv și statutul Partidului Rezist. Conform registului electronic al acestei instanțe, documentele au fost înregistrate aici, astfel fiind blocată o iniţiativă similară a unui grup din Argeş. Documentele au fost întocmite în 27 februarie 2017 şi autentificate la un notar din Timişoara", scrie jurnalistul Mălin Bot pe blog.

Vezi şi: Un nou front în USR: INTERZIS la Marşul pentru Viaţă (surse)

Vezi şi: Sorina Matei, despre Kovesi şi Stanciu: Stâlpii statului de drept erau prieteni cu Ghiţă

Timișoreanul Petrică Folică, cel care a înregistrat partidul Rezist, spune că grupul din Argeş care intenţiona să facă acelaşi lucru avea intenții ascunse, fără nicio legătură cu motivele pentru care sute de mii de români au ieşit în stradă împotriva OUG 13.

"În 3 martie 2017 am trimis documentele, autentificate notarial, la instanță, pentru a legaliza partidul. Cunosc foarte bine procedura și legea și dosarul este complet, nu văd de ce l-ar respinge instața. Teoretic, legal, am fost primul, respect condițiile impuse de lege și Tribunalul București ar trebui să accepte înființarea acestui partid. Din acest motiv cei de la Argeș nu s-au mai dus să înregistreze partidul, deși îi așteptau toate televiziunile", a declarat Petrică Folică, potrivit sursei citate.

Folică afirmă că viitorul partuid Rezist va fi de centru-dreapta, va milita pentru eliminarea corupţilor din funcţiile publice, pentru aplicarea Punctului 8 din Proclamația de la Timișoara, pentru orientarea europeană a României și pentru consilidarea parteneriatului militar cu NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.